Камен Костадинов и Ахмед Доган. Снимка: архив, Булфото

ДПС дава заявка за добри резултати на парламентарните избори и влиза с добро самочувствие в надпреварата, заяви пред БТА заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов. В събота партията на Ахмед Доган ще има национална конференция.

Сред темите, които ще обсъди форумът, са актуалната политическа обстановка, референдумът за ядрената енергетика и парламентарният вот.

Костадинов заяви, че избирателите на ДПС не са инструктирани да гласуват с "не" на допитването. Той посочи, че Движението не управлява по този начин електората си и никога не е водило двойнствена политика.

На въпрос какво е отношението на ДПС към ядрената енергетика и конкретно към "Белене", зам.-председателят на ПГ заяви, че партията му има най-модерната експертиза по темата "енергетика".

„Ахмед Доган има изключително добри познания и занимания в областта на алтернативните енергийни източници и то не само за популярните като вятър и слънце. Но нека да оставим отговора на този въпрос след конференцията, тъй като вероятно ще има дебат по тази тема“, добави Костадинов.

Той беше категоричен, че въпросът за лидерството не стои пред ДПС. „Ахмед Доган е от тези лидери, които не се назначават, а са лидери, защото имат необходимите качества за това. Нещо, което или го имаш, или го нямаш, не може да се придобие“, добави той. 

По повод на лансирани идеи за експертно правителство Костадинов коментира, че едва ли някоя партия ще събере достатъчно гласове на изборите, за да управлява сама. Според него на страната е нужен кабинет, който да осъществи определени национални приоритети.

„Партньори виждаме у тези, които са съгласни да подкрепят приоритетите, важни за страната. Разбира се, ние имаме дългосрочно партньорство с левицата и с либерални субекти, но гласоподавателят е този, който задава формулата на бъдещето управление. Нашата основна задача е изборите да бъдат гарантирано честни и да няма изкривяване на вота“, категоричен е Камен Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase