Мария Иванова получи вече "Златния скункс". Снимка: Господари на ефира
fallback

Прессекретарят на президента Росен Плевнелиев – Мария Иванова, е наказана за гафа със снимката от Колорадо с предупреждение за уволнение.

„Мария Иванова е предупредена официално по административен път съгласно Кодекса на труда“, съобщиха за Dnes.bg от прессекретариата на държавния глава.

Тя е поела цялата отговорност за грешката при подготовката и реализацията на новогодишното обръщение на президента.

В новогодишната реч на Росен Плевнелиев се появи кадър от Колорадо, когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.

В съобщение до медиите преди дни от държавната телевизия уточниха, че концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на администрацията на президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия.

Гафът доведе до уволнение на служителка на "Балкантурист", която сбъркала Скалистите планини с пейзаж от България.

Впоследствие Плевнелиев заяви, че се гордее с речта си на Нова година и че не отговаря за техническата реализация и визуализацията на обръщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

аз

преди 11 години

МНОГО ЧИНОВНИЦИ БА И ВСЕ НЕГРАМОТНИ!

69

яна

преди 11 години

Плевнелиев трябваше не да мънка кат' госпожица, а да се извини за гафа и да уволни виновния!

68

Анонимен

преди 11 години

тоа се гордеел с речта си, баси тва ли ни е президента, като гласувахте каде гледахте, баси ***, неам думи, абе тиа от герб сите баси такова чудо не е имало, такава излагация, такава супер посредственост, такова авторитарно управление, абе народе земи се сабуди, земе малко да мислиш, земи се уграмоти, шото чалготеките ти испиха мозако.

fallback