Цветан Цветанов Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов споделя пред "Стандарт", че е по-добре е да хващат бандитите ни навън. По думите му в чужбина е по-сигурно, че ще получат бързи и справедливи присъди.

Битовата престъпност винаги е следствие на тежка криза. Тогава тя се превръща в начин на препитание. Лошото е, че когато има едно лице, което е извършило множество кражби, и то такива до 500 лв., я няма репресивната роля на правораздавателната система тези лица да бъдат осъдени", подчертава министър Цветанов.

"Ето примерно делото на Брендо - знаете, че е  от 2006 г. е започнал процес за пране на пари у нас. Сега сме 2013-а. А още няма  произнасяне на първа инстанция. В Италия обаче вече тече процес срещу него и  скоро ще има присъда. За по-малко от година. Затова за тези случаи е по-добре да  подпомогнем европартньорите и да ги съдят там. Вижте и делото САПАРД. В чужбина  има присъда, тежка присъда, а у нас оправдателна. С едни и същи доказателства за  едно и също престъпление", посочва Цветанов.

"Това тук никога няма да стане  заради политическата класа, която вече 22 години е пряко свързана с реформите в  съдебната система. Затова е толкова болезнена реакцията на някои от политическия  елит в опозицията за "намеса" на ГЕРБ в съдебната система. Не, ние не се  намесваме, просто направихме едни прозрачни правила, които Еврокомисията поиска", допълва министърът.

Той посочва, че с другия вицепремиер в кабинета - Симеон Дянков, се разбират прекрасно и работят отлично.

"С Дянков не вечеряме заедно, не сме семейни приятели, но се  разбираме чудесно. Иначе аз имам семейни приятели, с тях съм от 30 години и ми е  приятно. Децата ни са израснали заедно и така им е добре. Освен това аз никога  не бих им обърнал гръб, защото сега съм министър, но може утре да не съм, не  знам докога и в политиката ще бъда. Но приятелите и особено семейните приятели  са нещо много ценно", разяснява Цветанов.

 Силата на ГЕРБ е, че всеки един от министрите, както и  премиерът Борисов винаги сме на мястото на събитието. Говорим с хората, виждаме  реалните им проблеми и се опитваме да променим нещата, посочва още той.

Цветанов допълва, че целта за изборите е ГЕРБ да  бъде първа политическа сила, съставяне на кабинет с премиер  Бойко Борисов и самостоятелно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Дон'т фак уит Д

преди 11 години

Прическата е подходяща,само костюмът не е достатъчно раиран.

205

Анонимен

преди 11 години

галеви затова ли ги пуснахте да си идат по живо по здраво ? белким някой ги улови

204

FBI

преди 11 години

6a hvanat ot 3-te nai golemia , kolkoto hvanaha *** i Maladen Mihalev- Madjo

fallback