Станишев с признание от Украйна. Снимка: архив, Булфото
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев получи наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината – 2012”.

Станишев беше номиниран заради големия си принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и България, както и заради личната си подкрепа за културно-образователния процес на младото поколение бесарабски българи, съобщиха от партийната централа на левицата.


„Това е признание не само към мен, а и към всички онези, които години наред ревниво работеха за съхраняване на историческата памет и традиции на бесарабските българи”, заяви Станишев по повод наградата.

Той изтъкна, че поколения наред българи, които живеят в Украйна, пазят спомена за непреходния смисъл на общата история, култура и религия.

„Това доказва още веднъж, че ние с вас сме призвани да продължим очертания път на взаимно уважение и сътрудничество във века на все по-засилващата се интеграция и  глобализация”, добави лидерът на БСП.

Наградата „Човек на годината” е учредена през 2002 година. Целта й е да стимулира и поощрява инициативите и действията по запазването на историческите ценности, да съдейства за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна.

Акцент се поставя върху техните културни, етнически, социално-икономически интереси, както и върху развитието на дружески и делови връзки между Украйна и България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

317

ivo

преди 10 години

това Не!Новина ли е?!

316

СЕРсемГЕЙ

преди 11 години

Аз *** Станишев приемам наградата със смесени чувства. То излиза, че тия българи в Украйна до сега са ме имали за хайванин. Човек съм бил за 2012 год. Ами след това пак ли хайван. То аз не, че не съм хамстер, ама.....

315

Анонимен

преди 11 години

Откакто се задоми много се проскуба тоя хамстер. Моника сигурно яко го стърже.

fallback