Надежда Нейнски Снимка: neynsky.eu

Случващото се обединение на традиционната десница очевидно хвърли в паника ГЕРБ и обърка плановете им. Това коментира евродепутатът Надежда Нейнски по повод думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, който по-рано я нападна, че „се правила на големия демократ“ и била най-близката връзка с Алексей Петров.

Според Цветанов има договаряне между структурите на Петров и структурите на Нейнски и и лидера на ДСБ Иван Костов, които започнаха преговори за възраждане на „Синята коалиция“, след като няколко емблематични фигури се отцепиха от СДС.

Надежда Нейнски не остана длъжна на обвиненията на Цветанов. „Когато един вътрешен министър и вицепремиер си позволи да фабрикува и тиражира слухове, това вече е опасно за демокрацията и руши държавността. ГЕРБ криминализират всеки протест и всяка критика срещу правителството по начина, по който народната власт е криминализирала след 9 септември всяка опозиция“, категорична е тя.

Още по темата
Нейнски призовава вътрешния министър да извади документи и да докаже твърденията си.

Тя напомни на Цветанов, че негова основна задача е да намери извършителя на атентата в Бургас и да даде възможност на Външно министерство да си свърши работата, за да влезе България в Шенген. 

„Бих го посъветвала също като вътрешен министър да издири хората, които имат общи фирми с Алексей Петров. Ще му дам и един жокер – да се огледа първо около себе си“, коментира Надежда Нейнски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase