Сградата на Народното събрание. Снимка: Impact Press Group - архив
fallback

Сдружението „Патриот” може да стане партия, което е съвсем закономерно в навечерието на парламентарните избори”, заяви независимият депутат и член на сдружението Димитър Карбов пред Нова телевизия.

От сдружението водели разговори за сътрудничество със СДС от средата на месец май, в момента в който синята партия  се разграничи от ДСБ.  Валентин Николов заяви, че като бивш член на СДС това му вдъхнало оптимизъм.

Двамата отрекоха да са обвързани с някоя политическа сила и заявиха, че не са демократи от вчера.

Според Николов има сценарий за разбиване на синята партия с главен режисьор и сценарист лидера на ДСБ Иван Костов и главен герой евродепутата Надежда Нейнски.

Oще по темата

„Синята коалиция се разби още мината година, когато те не подкрепиха кандидата си за президент Румен Христов“, каза Николов. По думите му Нейнски е „осребрила“ членството си в СДС и „ако някой изпълнява поръчки, това е тя“.

„Сценарият е прост – много скоро ще се създаде партия "Единство", тя ще стане партньор с ДСБ, но това трябва да мине през трупа на СДС“, допълни той.

Карбов и Николов заявиха, че са постъпили като национално отговорни политици с внасянето в парламента на кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия, за да се спре кризата в Конституционния съд и поредните упреци от ЕС.

„Не става въпрос за никакви водачески места в листи, а че трябва да се подаде ръка на СДС в труден момент“, каза Николов и допълни, че според него партията не само ще влезе в следващия парламент, но и ще излезе по-силна от скандала, когато се прочисти от хора, които й „забиват нож“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Росен

преди 11 години

Туй сдружение Патриот направо ме хвърля в тъч, връща ме в Ренесанса. Щяло да се трансформира в партия - тричленка. В зората на Демокрацията имаше един образ - бай Йоло. Той с дни висеше пред ЦИК, за да му регистрират партията, а когато след изборите обявиха резултатите, се оказа, че е получил 0 гласа, т.е. дори и той самият не беше гласувал за себе си. Е подобен ще е и резултата на партия Патриот.

92

Пак съм choss

преди 11 години

Както по преди казах, тез тримата "национално отговорни" мушмороци ги гледах сутринта по Нова. В статията не се споменава, но те заявиха, че не им е работа да проучват прокурор Гугушева. В характеристиката й пишело, че е безупречен професионалист, пък тя се оказа сиромах Лазар - зер с една прокурорска заплата какво да си купи. Разбира се, че сина ще й подари апартамент, а мама ще й даде 150 бона, да му купи друг. Народа казва - кравата не бозае от телето. Май след 1ва серия-Марковска, ще има 2ра

91

b

преди 11 години

Комуниста Андрей Луканов създаде СДС. Комунистическото *** Иван Костов ликвидира СДС . Жалко за "синята идея", която се оказа маскирана чарвена химера.

fallback