Снимка: Impact Press Group - архив

Депутат и кмет напускат СДС. Лидерът на сините в Плевен д-р Цветан Костов, който е и народен представител, напуска партията след 23-годишно членство в нея.

Така СДС остава с четирима депутати в парламента, след като Националният съвет на сините изключи Ваньо Шарков, Мартин Димитров и Димо Гяуров, а днес председателят на сините Емил Кабаиванов съобщи, че Михаил Михайлов се е самоизключил, защото две години не е плащал членски внос.

Заедно с Цветан Костов си тръгват зам.-председателите на общинската организация в Плевен - Иван Илиев, Георги Велков и Лазар Николов. Оставка не е хвърлил единствено зам.-председателят Пепо Петков, съобщиха от местната организация.

Стефан Ганев е взел решение да остане секретар до края на мандата на настоящото ръководство, когато ще се проведе общинската конференция на партията. Той заяви, че няма намерение да се кандидатира за никакъв пост, а след приключването на конференцията също ще напусне СДС.

Още по темата

Областният съвет на СДС във Велико Търново поиска оставката на националното ръководство на партията, съобщи областният председател на организацията Мирослав Трифонов.

Исканата оставка е една от точките в обща декларация, приета на заседание на областната организация и подписана от всички общински председатели на сините от областта, уточни Трифонов пред БТА.

В декларацията се настоява да бъде преразгледано решението за изключване на тримата депутати от редиците на СДС, както и за свикване на извънредна Национална конференция през март, на която Националният съвет на партията да вземе решение за промяна на устава и да избере ново ръководство.

На заседанието на Областния съвет на партията кметът на Свищов Станислав Благов е заявил, че напуска СДС. Благов ще връчи оставката си на председателя на партията Емил Кабаиванов в четвъртък в централата на партията на "Раковски" 134.

Областният съвет във Варна пък прие декларация в подкрепа на  председателя на СДС, НИС на СДС и НС на СДС и застана зад всички техни решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase