Министър Делян Добрев. Снимка: БТА
fallback

„От първи януари българският потребител ще усети реално върху сметките си понижението на цената на газа.” Това съобщи в Пловдив икономическият министър Делян Добрев. Той не каза дали споделя мнението на шефа на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, според когото намалението ще бъде със 7%.

Министър Добрев коментира, че днес се очаква да бъде внесена и офертата за покупката на ВМЗ „Сопот” от частен инвеститор. „Разговарях с изпълнителния директор на завода, той ме увери, че офертата е внесена на 99%, не зная какво е да е внесена на 99%, но се очаква днес това да се случи”, коментира министърът.

Изпълнението на ОП "Конкурентоспособност" върви с добри темпове и до края на годината ще отчетем реализация в рамките на 84 процента, отчете още Добрев.

Сключените към момента договори са 492 на обща стойност 349 776 000 евро, съобщи министърът. През последните месеци се е подобрило и темпото за плащане към бизнеса, като средно на месец сумата е близо 50 милиона евро. За разлика от миналата година само за последните шест месеца сме платили на фирмите повече пари, отколкото за последните шест години, коментира Добрев.

Той обяви още, че държавата ще договори оперативна програма „Конкурентоспособност” с 5-8%. В момента по нея всеки месец се плащат на бизнеса между 40 и 50 милиона.

В следващия програмен период на ОП „Конкурентоспособност” ще залегне промяната бизнесът да поръчва с ваучери за иновации или за информационни и комуникационни технологии, с които да поръчват нужните за дейността му разработки към съответните научни институти или университети. „Така няма да се финансират университетите за разработки, които не вършат работа на бизнеса”, коментира още Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Панталеев

преди 11 години

Да бе 22% ,защо като може и с 7% да минат ,а другите да ни дойдат добре за изборите ,КАЗА ДОБРЕВ и БОРИСОВ СЕ ЗАСМЯ

53

заработил си е

преди 11 години

До Анониментези *** ги карат само в правителственна болница !!!1по клинична пътека шизофрения и нарцисизъм !!1там психиатрите са най-добри !!!ако ще е за ебаване на ***...та ще трябва сами да му се утупаме някъде !но и това ще стане !!!!скоро - много скоро !!!!!!!!!!!!1

52

ПРАЗЕН РЕЗЕРВОАР

преди 11 години

СЕМЕРДЖИЕВ И ГЕРБЕРИТЕ ДА ОТГОВОРЯТ ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА :- ИСТИНСКАТА ЦЕНА НА КОЯТО РУСИЯ ДОСЕГА ПРОДАВАШЕ ГАЗТА НА ОВЪРГАЗ БЕШЕ 339 $ - ОВЪРГАЗ ПРОДАВАШЕ ГАЗТА НА БУЛГАРГАЗ НА ЦЕНА 480 $. КОЕТО ОЗНАЧАВА 141 $ ИЛИ 41.6 % ОТ ПРЕДИШНАТА ЦЕНА (ЧИСТА ПЕЧАЛБА ЗА АНДРЕЙ ТЕНЕВ И САШО ДОНЧЕВ?!?!?!)- РАЗБИРА СЕ 50 % ОТ ТОВА ТЕ ДАВАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕЗАВИСИМО КОИ СА ЗА ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ ДАНЪК СПОКОЙСТВИЕ/МАФИЯ ! - БУЛГАРГАЗ ПРОДАВА НА НАС БАЛАМИТЕ ГАЗТА НА ЦЕНА 570 $ КОЕТО ОЗНАЧАВА 90 $ ИЛИ 26.5 % ЧИСТА ПЕЧАЛБА ПАК НА НАШИЯ ГРЪБ ! - ИЛИ ОБЩО 68 % ПЕЧАЛБА ЗА СУЛЮ И ПУЛЮ НА НАШ ГРЪБ ! - МОЛЯ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАСЕГА ДА ОБЯСНЯТ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ПРЕМАХНАЛИ ПОСРЕДНИЦИТЕ В СЛУЧАЯ ОВЪРГАЗ КЪДЕ ТОЧНО, КОЙ КРАДЕ СЕГА ТЯХНИТЕ 41.6 % И ОТ ЧИИ ПРОЦЕНТИ НАПРАВИХА НАМАЛЕНИЕТО ОТ НАД 20 %, КАКТО ТВЪРДЯТ, А ТО СЕ ОКАЗА САМО 7%...???

fallback