Мария Капон. Снимка: Bulphoto

Единната народна партия /ЕНП/ създава инициативен комитет "Беля НЕ", за да участва активно в предстоящия референдум за българската ядрена енергетика. Това съобщи на пресконференция председателят на ЕНП Мария Капон, цитирана от БТА.

Капон посочи, че от утре започва събирането на подписите за легитимна регистрация в ЦИК. Тя заяви категорично, че Единната народна партия казва "не" на проекта "Белене".

Лидерът на ЕНП обясни, че законът за референдумите дава възможност за регистрирането на алтернативен застъпник на алтернативната позиция.

За нас темата на референдума е "за" или "против" АЕЦ "Белене", отбеляза Капон. Според нея ГЕРБ като управляващи са се скрили от възможността да правят истинска информационна кампания срещу АЕЦ "Белене", като са променили въпроса за референдума.

Всичко, което обяснява БСП, е една голяма лъжа, подчерта лидерът на ЕНП. По думите ѝ дори с "Белене" токът ще поскъпне 4-5 пъти.

Никой не може да изплати проекта "Белене" - как България е в състояние да изплаща 1,8 млрд. лева всяка година, като за 10 години ни се наложи веднъж да платим 900 млн. по книжата на Милен Велчев и теглихме дълг, изтъкна Капон.

Всеки българин трябва да направи своя информиран избор, смята председателят на ЕНП.

 

Коментари Напиши коментар

109

sisi

преди 9 години

Belia ne, smeshni ste

108

Анонимен

преди 9 години

Маре, мислех те за по-умно момиче, а и ти наливаш вода в пресъхналата мелница от лъжи на Тиквата! Не сме забравили приказките на Мутрафончето, колко пъти ще се повиши цената на тока, ако не се строи Белене (18 пъти?!). Помним и многократните му пируети на 180 градуса по още много важни за страната въпроси. Нима и вие, от така наречената ЕНП, искате да се качите на потъващия кораб, управляван от човешки недоразумения, каквито са Боко, Цеко, Фидоска и приятели? Жалко!

107

RCI

преди 9 години

126,какво е направил тоя комунизъм с вас?То страшна работа!Няма `или,или`,има И .Демокрацията и достъпната,качествена стока вървят заедно.Там където има демокрация каква е цената на електричеството като стандарт?Това винаги можеш да провериш.Няма бодлива тел на границата!И това е демокрация.