Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Ахмед Доган дойде на Шестата национална конференция на Младежкото Движение за права и свободи, съобщи БТА.

Гости на конференцията са евродепутати и представители на ръководството на ДПС, народни представители от движението. На форума присъстват 379 делегати, като средната възраст е 28 години. Дневният ред на конференцията предвижда приемане на промени в правилника на МДПС, избор на нов председател и на членове на Националния съвет на Младежкото ДПС и приемане на програмна декларация.

След по-малко от осем месеца ни предстоят важни парламентарни избори, на които отново Младежкото ДПС трябва да покаже, че неслучайно е наричано авангарда на ДПС, отбеляза досегашният председател на младежката организация Джейхан Ибрямов.

През мандата най-устойчивата митологема, че ДПС е етническа партия, започна да се разколебава, но все още не е преодоляна, каза Джейхан Ибрямов. Ахмед Доган е фактор в българската политика и всички ние от ДПС сме отговорни политици, заяви той.

Към момента активните членове на Младежкото ДПС наброяват 22 хиляди и това е най-голямата младежка партийна организация в България, отчете Джейхан Ибрямов. За последната една година по наше проучване страната са напуснали над 150 хиляди съграждани от смесените региони, като две трети от тях са млади хора до 35-годишна възраст, посочи той. И намирането на резерви е основната цел на Младежкото ДПС, добави Ибрямов.

Не бих искал да пропусна възможността да посоча опита да бъде подкопан религиозният мир чрез преекспониране и тенденциозно отправени обвинения срещу български граждани, високопоставени длъжностни лица, легитимни представители на мюсюлманското вероизповедание в България, каза председателят на

Младежкото ДПС. Това създаде усещане за дискредитиране на конституционния принцип на разделение на държавата и религиите, напрежение на верска основа между български граждани, поставяне на една плоскост на религия и тероризъм, и психоза, компрометираща мюсюлманската религия в страната, посочи той.

"Свидетели сме на открит процес, равен на пълзяща асимилация", коментира Джейхан Ибрямов и отбеляза, че ДПС от самото си създаване проповядва "процеса на интеграция заедно с процеса на взаимодействие между запазени идентичности".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase