Сергей Станишев в Ловеч. Снимка: БСП

Когато ЕК предупреждава, че може да има нов междинен доклад - това е безпрецедентен негативен знак към тази власт, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

Миналата седмица Брюксел предупреди, че може да има извънреден доклад заради начина на избор на конституционни съдии от парламентарната квота.

Още по темата

Днес от ЕК потвърдиха позицията си, а премиерът Бойко Борисов обясни, че Венета Марковска, около която се завъртя целия скандал с избора на членове на КС, трябва да се оттегли, ако Брюксел не я приема. Станишев нападна Борисов, че чак днес е осъзнал проблема и не е разбрал навреме сигналите от Европа.

Станишев беше категоричен, че при тази власт перспектива за хората и за страна няма и не може да има. Затова е нужна политическа промяна, заяви председателят на БСП.

По негови думи основната задача на левицата ще е да предложи алтернатива. Той даде старт на националната кампания на БСП за срещи с хората в цялата страна. Станишев изтъкна, че разговорите с гражданите ще са фокусирани върху основните проблеми, които вълнуват тяхното ежедневие -  тежкото икономическо положение, социалната криза, деградацията, липсата на предвидима държава.

„На българите не им е до смях, плаче им се от срива на икономиката, от липсата на каквато и да било перспектива за по-високи доходи, за повече справедливост, за държава, която поставя в центъра техния живот”, отбеляза Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase