Снимка: БТА
fallback

Когато ГЕРБ дойде на власт, бяха спрени всички европейски проекти и договори. Преди няколко дни на Румъния й спряха пари, а комисарят Хаан дава България за пример в усвояването на средствата от еврофондовете.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при връчването на договорите на 85 фирми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата за технологична модернизация в малките и в средните предприятия.

Реално достигналите пари до фирмите по ОП "Конкурентоспособност" са повече от 15 на сто, докато през май
те бяха едва 9 на сто, заяви икономическият министър Делян Добрев.

Той заяви, че вече са контрактувани 71,96 на сто от средствата по програмата.

Представителите на компаниите благодариха на правителството за безвъзмездно отпуснатите средства и помолиха правителството да изплаща парите навреме. Премиерът обеща това да се случва.

„Има над 2000 бенефициенти по програмата. Програмата разполага с огромни средства. Ако някой е видял слабост - да я каже, за да бъде отстранена. Оборотите, на които работи министерството, са очевидно по-добри. Щом Любо Ганев е спечелил проект, вече съм спокоен“, пошегува се премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 11 години

Как имаш очи да се хвалиш пред българите, хората на които умишлено ги държиш на ниски заплати, за да може да те хвалят в ЕС.А колкото повече те хвалят, толкова повече пари ти дават да "усвояваш".Долен садист!

110

Угоен

преди 11 години

Още съм гладен ...

109

румен221

преди 11 години

КОЙ Е НЕНОРМАЛЕН...НИЕ ИЛИ ГЕРБАДЖИЙТЕ...???- "ЗА 10 МЕСЕЦА СА УСВОЕНИ 15%"...!?!?!?!- ПРЕДСТАВЕТЕ СИ МЛАДА БУЛКА, ДЕТО Я ГЛАСИШ 10 ЧАСА ЗА ДА И ПОДАДЕШ... 15%...НЕНОРМАЛНИЦИ...!!!

fallback