Меглена Кунева. Снимка: БТА
fallback

Интелигентни, морални и нормални – такива ще са регионалните председатели на “Движение България на гражданите” на Меглена Кунева.

На разширено заседание Националният съвет на партия “Движение България на гражданите” одобри областните координатори, общински председатели и общински ръководства на 10 областни града, като и на София-област и Пловдив-област.

Организационният секретар на партията Калин Томов заяви, че “това са хора с доказана професионална реализация”. “Моделът, който спазваме, е хора интелигентни, морални и нормални, местната интелигенция, която и през Възраждането е дърпала България напред”, допълни Томов. От общо 105 членове на ръководствата, едва 14 имало предишен политически опит.

Председателят на “България на гражданите” Меглена Кунева заяви, че с ръководните си представители по места, партията доказва, че е алтернатива на статуквото, защото обединява смислени хора, които не поставят личните си цели пред общата идея България “да дръпне напред през следващите години”.

Кунева коментира, че в новите ръководства преобладават лекари, учители и хора от местния и среден бизнес. По думите й, това са устойчиви хора, които ще направят така, че “щурането в политиката, на което сме свидетели в последните 3 години и половина, да престане”.

“Проектът за бюджет за 2013-та година е като всичко в управлението на ГЕРБ – лишено от идея, лишено от политика”. Така Людмила Елкова, финансист и секретар на “България на гражданите”, коментира проектобюджета за следващата година.

Предложението на финансовия министър за дефиренцирана минимална заплата в различните области на страната Елкова определи като екзотично и несериозно.

“Изказванията на Симеон Дянков са типичен пример за щуране в политиката”, допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

193

Съученик

преди 11 години

Дипломата от Аризона да не се окаже"КАЛИНКА??!'Това,че е обикалял, 5-6-7 години, от щат в щат и се е записал да учи някъде в Аризона,съвсем не значи,че има диплом.Завършил е платено,при това задочно,някаква измислена специалност във Велико Търново.Доказал се специалист в семейното ООД.Това ли Ви е морала,професионализма и алтернативата на статуквото/???

192

Анонимен

преди 11 години

тази е много зле, а по места хората й са дискредитирани яко, предимно заради порочното си минало и участие, активно при това, в други, все още съществуващи политически формации

191

ваня

преди 11 години

тази ,квачка е толкова досадна ,чи е и много дори това което пиша

fallback