Снимка: архив, Impact Press Group

Лидерът на РЗС и независим депутат Яне Янев оглави анкетната комисия, която ще разследва  корупцията по високите етажи на властта.

Тя беше създадена по-рано днес по предложение на самия Янев, който беше избран за неин председател със 73 гласа "за", 50 "против" и 8 "въздържал се". Той беше номиниран от колегата си Емил Василев, който се мотивира с обективността, безпристрастността и честността на Янев.

Независимият Камен Петков репликира, че Янев е титан на честността и добави, че "тук явно всяка къртица иска да стане агроном".

Още по темата
Не беше прието предложението на Коалиция за България председател да стане Мая Манолова, нито на "Атака" - комисията да бъде оглавена от Волен Сидеров.

Христо Бисеров от ДПС беше избран за заместник-председател на комисията.

От квотата на ГЕРБ в комисията са Димитър Лазаров, Димитър Бойчев, Красимир Ципов, Пламен Нунев, Румен Иванов и Златко Тодоров.

Представители на левицата ще бъдат Мая Манолова и Атанас Мерджанов, на ДПС - Христо Бисеров и Рамадан Аталай, а от "Атака"- Волен Сидеров. Сините не излъчиха свой кандидат.

Първоначално левицата предложи за свой представител независимия Георги Терзийски, но искането беше отхвърлено. Не беше прието и предложението на Тодор Великов независимите да бъдат представлявани от Касим Дал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase