Борисов се радва на новата пожарна. Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов направи показно как се работи с новите противопожарни автомобили, които днес бяха дадени на дирекциите на „Пожарна безопасност и защита на населението” в цялата страна.

Министър-председателят, в компанията на няколко министри, сред които вицепремиерът Цветан Цветанов и столичният градоначалник Йорданка Фандъкова официално връчи ключовете на 42 нови автомобила, които ще отидат в седем големи града.

След това Борисов се качи на една от пожарните заедно с Цветанов и началника на националната пожарна Николай Николов. Той включи светлините и сирените и демонстрира възможностите на новата техника.

Премиерът беше позабравил някой неща, но бързо си спомни старите си занимания.

Вицепремиерът не пропусна да похвали Борисов за уменията си и обясни, че премиерът винаги може да си припомни забравеното, защото "неслучайно е бил много добър".

По време на официалната церемония той посочи и автомобилите, на които той е служил и призова всички да направят разликата.

В парламента приказките отлитат, а това остава, сподели премиерът. Той обясни, че сега всички ще си тръгнат с новата техника.

Церемонията днес съвпада с професионалния празник на службата. Оттам изчисляват, че новата техника ще улесни работата на около 35 процента от огнеборците в страната в страната.

Статистиката пък сочи, че в тези градове е съсредоточено почти половината население на странта. Стойността на придобивката е 7 млн.евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

219

фенка

преди 11 години

Аиде Боко на пилона.....Още, бис.........

218

Анонимен

преди 11 години

ВСИЧКИ СЕРЕГЕЙОВЕ ДА СЕ ЯВЯТ НА СПИНОЗИТАНО 20--СПИНИШЕФ'А И ПОКАЗВАЧЕРВЕНИ ПРАШКИ--НОВАТА МОДЕРНА ЛЯВА УНИФОРМА

217

Комуноспинозни

преди 11 години

Ще слагате минуси докато на изборите ви зачеркнем на цяло СМРАДЛИВЦИ ДОЛНИ

fallback