Росен Плевнелиев Снимка: БТА
fallback

„Подходът на зависимости, на вземане на решения под масата и на харчене на пари без договори трябва да остане в миналото веднъж завинаги”. Това коментира през журналисти президентът Росен Плевнелиев по повод заявените от руския производител „Атомстройекспорт” претенции към НЕК във връзка с прекратения проект за изграждане на втора АЕЦ в Белене.

„Доброто приятелство означава добри сделки за двете страни. България иска да е добър партньор, много ясно дефинира своите цели и те трябва да бъдат облечени с конкретни и ясни договори по всички големи енергийни проекти”, подчерта държавният глава.
 
„Истинските приятели не се изнудват взаимно, а слагат проблемите на масата и ги решават”, коментира още президентът Росен Плевнелиев.

Oще по темата
„И за АЕЦ „Белене”, и за „Южен поток”, цифрите трябва да бъдат сложени на масата”, категоричен беше президентът и допълни, че страната ни разполага с добри механизми големите инфраструктурни проекти, в т.ч. в областта на енергетиката, да се реализират възможно по-бързо.

Държавният глава счита още, че дългосрочните договори за доставка на енергоресурси трябва да бъдат прецизирани до най-малкия детайл.
 
България има интерес от „Южен поток”, тъй като той диверсифицира трасето на природния газ. Единственият работещият подход не е политическият, а прагматичният, проектов подход, каза още президентът Росен Плевнелиев пред медиите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

Анонимен

преди 11 години

kvi priateli moje da ima rysia s prodajnite pravitelstva ,ot jelu jelev do boiko borisov.

208

Анонимен

преди 11 години

че откога Република хамериканска база е приятел с Русия бе, *** ***

207

да отложим Белене

преди 11 години

Япония се отказва от ядрената енергетика до 2040 г., а наште комунисти искат в Белене да строят руска атомна централа - от най-опасните...

fallback