Делян Добрев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Дирекция „Туризъм" към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма от днес започва работа в Пловдив. Прехвърлянето на структурата е част от програмата на правителството за децентрализация на институциите.

Преместването на ресор "Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в Пловдив струва на държавата 102 хиляди лева, съобщи министър Делян Добрев, цитиран от БТА.

Oще по темата

Той обясни, че изнесеното звено ще заработи с 16 от софийските експерти, които са приели предложението да се преместят в града под тепетата. 12 от служителите в столицата са отказали. За 6 от тях е бил обявен конкурс, на който са се явили 600 души от Пловдивска област. "Сред тях намерихме достойни заместници. Не само ще запазим капацитета на ресора, но и ще го подобрим", бе категоричен Добрев.

"Хората в Пловдив са много ентусиазирани, че и те ще имат министерство и че децентрализация, за която се говори от години, се случва", допълни още министърът.

Пловдив е център на алтернативните форми на туризъм, затова изнесената администрация ще има всички възможности да помогне България да се превърне в привлекателна туристическа дестинация,каза още Делян Добрев. Министърът припомни идеята, по която работи министерството, за създаване на фонд за подпомагане на културното наследство. Той ще бъде финансиран с пари от концесионните възнаграждения. Със средствата ще се финансират проекти в сферата на археологията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

kuchev

преди 11 години

v usloviata na krizata bg pravitelstvoto, bg prezidenta, bg parlamenta da rabotyat po edin - dva mesetza v vseki ot oblasnite gradove na polevi lager - kakto bg voiska pri usloviata na voina raboti i deistva na razlichni teritorii , poleta, gori, darjavi - da vidim kolko sa sposobni, adaptivni, kreativni, efektivni - da vidim i tehnia prinos za barzi reformi za po-dobar jivot na bg narod v krasiva i chista republika BG, za dobar red i zakonnost!da pokajat liderite kak da borim krizata!!!

98

мусп

преди 11 години

А не може ли министерския съвет, президентството и народното събрание да преместим в Кърджали. Ще е по удобно за международното сътрудничество, пособията и усвояването на еврофондовете.

97

ЕРДИНЧ

преди 11 години

Драги пловдивчани,търсете квартири и за посредниците,защото тия които го имат това като професия сега на сто % ще се местят ,дори без покана.

fallback