Борисов умува над правилата. Снимка: архив Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да се изработят правила с указания как членовете на ГЕРБ да се предпазват от СПИН/БСП.

„Разпоредил съм на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов да изработят и изпратят по всички структури на ГЕРБ правила, в които да се разяснява на членовете на партията как да се предпазват от СПИН/БСП”, заяви Борисов пред „Фокус”.

По думите на премиера е много важно да се избягват всякакви контакти и да се вземат всички предпазни мерки, за да се избегне зараза със СПИН/БСП.

Oще по темата

Според Борисов това е особено наложително след станалите обществено достояние саморазкрития, които говорят за напреднало заболяване и деформации в тази партия, въпреки напредналата й 100-годишна възраст.

Думите на премиера идват ден след острия конфликт, който се разрази в столетницата заради думите на депутата от БСП Антон Кутев, че има нещо общо между СПИН и БСП – и двете се предавали или по наследство, или по полов път.

Народният представител от левицата Корнелия Нинова реагира остро на изказването и го обяви за обидно. Тя поиска Кутев да се извини, а изпълнителното бюро на партията да се разграничи от тази позиция.

Кутев от своя страна обвини депутатката в реваншизъм и вътрешнопартийни машинации. Той обясни, че думите му са били явна самоирония, защото баща му е бил социалист, а сега и 16-годишната му дъщеря е тръгнала по неговите стъпки.

Вчера депутатът Румен Петков също се възмути от изказването на Кутев и допълни, че думите му дават възможност на политическите им опоненти да ги дискредитират. По думите на Петков всяка друга партия може да нарече представителите на левицата спинозни след изказването на Кутев.

Прогнозата му днес беше потвърдена от доста ироничното изказване на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

375

Анонимен

преди 11 години

23 godini ni ypravliava ostataci na diktatyrata i terorizma v balgaria .dokoga shte gi tarpim.

374

до 449

преди 11 години

Долу Герб и БСП време е народа малко да управлява

373

Анонимен

преди 11 години

Форума се е задръстил от коментарите на анонимни озверели ***,губещи почва под краката си .Личат си отдалеч, че яката им прескачат байпасите на шепата злобни, нещастни и безсилни словоблудци.

fallback