Лиляна Павлова обикаля плажовете. Снимка: Булфото
fallback

Проверките на плажовете започнаха още в края на май,началото на юни, обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV.

По нейни думи в началото на сезона около 80% от концесионерите не са имали необходимото медицинско оборудване.

Oще по темата

Според Павлова голяма част от тях отстраняват нередностите. Като пример за изряден плаж тя даде ивицата на Китен, където зоната за свободен достъп се редува с платената, а не е изтикана накрая, както често се случва.

Министърът представи и правата на потребителите. Те имат право на свободен и безплатен достъп до морския бряг, право на поставяне на собствени плажни принадлежности – ползване на не по малко от 50% от активната плажна площ, право на здравно и медицинско обслужване, и на ползване на тоалетни, съблекални, душове с течаща вода.

Павлова призова туристите да следят дали концесонерите спазват тези правила и ако забележат нарушения, да сигнализират компетентните органи.

Като пример за пълно неспазване на задълженията на концесионерите министърът даде плажа Каваци-Север на Созопол.

Концесионерът не е плащал дължимите суми, трети лица са поставили чадъри на плажа и издавали на плажуващите касови бележки от железарски магазин. От регионалното министерство ще сложат сами табели, за да знаят хората, че плажът е неохраняем.

Павлова обясни, че обикаля да проверява плажовете заедно с подчинените си, за да видят те, че имат нейната подкрепа, и да знаят, че има воля да се санкционират нарушителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

Анонимен

преди 11 години

Червендалестата (червената внучка) от снимката - ха, ха, ха, ха! Тежката артилерия на бобеният Артилерист Боко (по-известен като Т-вата)!

180

Анонимен

преди 11 години

дее.. тая крива нива. като са красиви - *** са, като са дебели- китове са.щом е жена - сам външността й се коментира.е айде убавците - първо се погледнете в огледалото, после си погледнете в банковите сметки, и после си погледнете мис вселените дето си лягат до вас /ако въобще нЕКоя се е излъгала/.ама за самооценка акъл не ви стига. само за плюене. и не че ми е симпатична тетката, ама един коментар по същество не видях .

179

Ц

преди 11 години

И това ми било жена...кой ли го пасе това прасе:)

fallback