Администрацията на президента е направила стриктни разчети според финансовото състояние на държавата. Снимка: БТА
fallback

За осъществяване на международната програма на държавния глава, вицепрезидента и цялата администрация в бюджета за 2012 г. са заложени едва 94 000 лв. по параграф „Краткосрочни командировки в чужбина“.

Тази сума  е крайно недостатъчна за осъществяването на международната дейност на президента, вицепрезидента, секретарите, съветниците и други служители от администрацията.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили запитвания относно одобрените с постановление на МС допълнителни бюджетни средства в размер на 980 хил. лв. по бюджета на администрацията на президента за 2012 г.

В този параграф не са предвидени никакви средства за покриване на разходите на Авиоотряд 28, които от 2011 г. се заплащат от бюджетите на съответните администрации, се посочва в съобщението.

Oще по темата
Одобрените с постановление на МС допълнителни бюджетни средства по бюджета на администрацията на президента за 2012 г. в размер на 980 000 лв. са сравнително по-малко от направените разходи за полети със специално предназначение през предходните години.

Например, през 2007 г. са направени разходи за полети на президента и вицепрезидента в размер на 1 177 927 лв., през 2008 г. - 2 280 733 лв., през 2009 г. - 1 458 743 лв., и то при по-ниски цени на горивата, се уточнява в съобщението.

Международната програма на президента е съобразена с външнополитическите приоритети на страната ни и с интензивния календар на международни срещи на най-високо равнище.

Администрацията на президента е направила стриктни разчети на всички разходи на институцията, съобразявайки се с финансовото състояние на държавния бюджет, категорични са от прессекретариата на държавния глава.

Бюджетът на администрацията на президента за 2012 г. е определен в размер на 4 136 000 лв. – най-ниският за последните 10 години, в т. ч. и с 50 000 лв. по-малко от този през 2011 г., посочват още от администрацията на Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

272

арго

преди 10 години

тази институция,трябва да я няма в при нас.

271

СРАМ!

преди 11 години

Преди 4 дни стотици хора отделиха от средствата си за да живее едно българско дете!Поклон пред тях и въпрос-къде е Президента ни и ''модерната'' му съпруга???Отговор-той по ''важни дела,а тя в модерното им жилище в модерния затворен комплекс...И НЕ ИМ ДРЕМЕ!!!!!

270

Въпрос?

преди 11 години

Как така пари за тромавата и безполезна държавна машина пари винаги се намират ,а за мизерстващият български народ пари винаги няма ?!?!? Питам човека на снимката?

fallback