Бойко Борисов. Снимка: БТА
fallback

"Не, по тази тема - тероризъм, не!" - така премиерът Бойко Борисов отговори на въпросите за подробности около терористичния атентат в Бургас на 18 юли.

Той отказа да даде каквито и да било детайли около разследването на случая. Президентът Росен Плевнелиев също не беше по-сговорчив по темата.

Oще по темата

Държавният глава повтори вече казваните по няколко пъти обяснение, че трябва да оставим компетентните органи да си свършат работата. “Тя в момента се върши компетентно, професионално и добре“, обясни държавният глава като се позова на разговорите си с други лидери.

Плевнелиев и Борисов дадоха изявление след днешния Консултативен съвет по национална сигурност, на който беше обсъден атентатът в Бургас.

Участниците се обединиха около становището, че терористичната атака в Бургас изисква нов анализ на динамиката на средата за сигурност, обяви държавният глава.

По негови думи защитата на българските граждани и на чуждите граждани в България от терористични посегателства остава приоритет на службите за сигурност.

Държавният глава обясни още, че е необходимо да се направи анализ на модела ни за противодействие на тероризма и на база на него да се изгради краткосрочната и дългосрочната държавна програма за борба със заплахата.

Лидерът на БСП Сергей Станишев остана критичен към работата на правителството по терористичния атентат и след заседанието.

"Идеята да се премълчават и спестяват редица анализи, за да изглеждат нещата по-добре днес, могат да се върнат като бумеранг утре” заяви той.

Ще спестя някои оценки в името на излизането с единна държавна позиция, обясни Станишев.

Той припомни позицията на БСП, че атаката на практика е пробив в системата за сигурност на страната.
“По-трагичното е, че не чух достатъчно сериозен анализ на причините”, обясни червеният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

PR Бойко

преди 11 години

"Не, по тази тема - тероризъм, не!" - така премиерът Бойко Борисов отговори на въпросите за подробности около терористичния атентат в Бургас на 18 юли.А любимото на премиера и правителството bTV само това тиражира.

166

Бъчвар

преди 11 години

Ако поне за един ден ББ и ЦЦ си затворят устата, БГ ще може да и поеме дъх. То бива, бива кречетала, ама тия са за Гинес. Най силно бумтят празните бъчви.

165

До г-н Трухчев

преди 11 години

Абе Трухчев, ти повече си Грухчев, бе аман от *** - злобари.

fallback