Росица Янакиева и Ангел Найденов Снимка: БСП
fallback

„ГЕРБ грубо притискат кметовете на БСП в ущърб на интереса на гражданите. Поредният случай на грубо политиканстване за сметка на гражданите на Перник е исканата оставка на кмета Росица Янакиева“. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той е убеден, че по този начин управляващите прикриват собственото си безсилие да изпълнят ангажимените си към възстановяването на пострадалия от земетресението район. 

„ГЕРБ организират атаки срещу кмета Росица Янакиева, вместо да я оставят да работи. Правителството не е осигурило необходимите средства за ремонт и възстановяване на домовете на хората. Не е осигурило пари и за възстановяване на обществените сгради- здравни заведения, училища и детски градини”,  възмути се соцлидерът.

„Управляващите да спрат да правят политика на гърба на перничани”, призова и кметът на Перник Росица Янакиева по време на брифинг в НС. Тя беше категорична, че напрежението в Перник нараства, защото месеци след разрушителното земетресение над 600 перничани продължават да живеят във фургони и палатки.

„Фургонът в Перник е лукс и само бързата намеса на държавата може да помогне за подобряване на положението ни”, категорична е Янакиева. Тя недоумява защо междуведомствената комисия, ръководена лично от Цветан Цветанов, работи толкова бавно и даде за пример как  8507 перничани са потърсили помощта на държавата, но за момента тя е разгледала  едва 290 молби- одобрени са само 194- останалите имат отказ без да са посочени мотиви.

Oще по темата
„Вместо да помагат на хората, управляващите от ГЕРБ си измиват ръцете и спекулират със сумата от 2,7 млн. лева, която е предоставена за общинския сграден фонд, в който са включени повече от 130 сгради като училища, болници и детски градини”, заяви Росица Янакиева.

Тя припомни, че от поисканите 9.5 млн. лева, държавата е дала едва 2,7 милиона. „Причината според чиновниците във фонда е липсата на пари. Няма пари за покриване на щети при бедствия за тази година”, разкри кметът на Перник.

Според червения депутат Ангел Найденов Перник и регионът се нуждаят от не по малко от 25-30 млн. лева за преодоляване последствията от земетресението. „Въпреки това парите в държавната комисия ги няма. Те вече са изхарчени, а междуведомствената комисия е разгледала едва 2% от случаите, в които хората се нуждаят от помощ”, каза още Ангел Найденов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

до к.161

преди 11 години

Земетресението в Стражица стана в началото на декември 1986 г. и беше с интензитет 5,7 дб по скалата на Рихтер. Резултатът бяха съборени над 16 хил. сгради и то при положение,че източникът на земетресение беше сравнително плитък. При трус 6,8 дб това означава 33 пъти по-силни разрушения т.е. почти нищо здраво няма да остане. Такъв случай е трусът в кресненското дефиле през 1904 г., завършил с катастрофални разрушения и много човешки жертви.

158

БОЗО

преди 11 години

ЛИЦЕМЕРНИ ГЕРБЕРИ. АКО СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА ТЕХЕН КМЕТ - ВЕДНАГА ПОМАГАТ. НО ОТ БСП МУ ПРЕЧАТ. ЯСНА Е ГРИЖАТА НА ГЕРБ ЗА ХОРАТА - ТОЕСТ НИКАКВА.

157

IQ146

преди 11 години

Българският народ още не е дозрял да разбере,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ,важното е ДА НЕ КРАДЕ!Тогава ще има пари за благоустройство и развитие!Иначе всичко ще отива в приближените на политиците!И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ!Без пари НИЩО НЕ СТАВА!НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ?И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ,не трябва да го избираме.За НИЩО НА СВЕТА.Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е!Почтени хора от БСП,СДС,ДСБ и всички останали?Да заповядат!САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА *** КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ще ги харчите съгласно закона за бюджета, а не да ги КРАДЕТЕ!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА ОТИДЕМ КЪМ НЕПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ!

fallback