Борисов награждава медиците. Снимка: БТА
fallback

“Къде е тоя, якият касапин“, обърна се премиерът Бойко Борисов към един от лекарите, които са участвали в спасяването на пострадалите при атентата на летище “Сарафово“ в Бургас преди седмица.

На днешното заседание на Министерския съвет награди за особени заслуги получиха  д-р Асен Кърджиев от ЦСМП-Бургас, д-р Георги Матев, управител на многопрофилната болница в Бургас, и д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Наградата е за всички екипи, които са се включили в действията по спасяването на пострадалите.

Думите на премиера видимо смутиха медиците, но предизвикаха радостен смях по лицата на здравния министър Десислава Атанасова, вътрешния министър Цветан Цветанов и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Докато лекарите няколко секунди смутено се чудеха на кого точно говори премиерът, министрите му се радваха на оригиналното обръщение, което е измислил.

Борисов благодари на всички лекари, медицински сестри, санитари, доброволци, на лекарите от ВМА, които, по думите му, са успели за 30 минути да пристигнат на аерогарата и оттам да отпътуват за Бургас, и на тези специалисти, които са били на почивка в това време, но са се включили веднага, след като са разбрали за ситуацията.

"Тези награди са признание от цялото общество, а ние сме оторизирани днес да бъдем посредник между тях и обществото и да ги наградим", коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

453

Анонимен

преди 11 години

Къде е сега този долен каназациолен плъх Бойко къде е тая долна мутра а режи ленти че брадвата иде *** само пълна НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И РАЗТРЕЛИ ЩЕ ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ АДЕ ТЕ БРАТЯТА НАМИРАТ И УБИВАТ И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ НЕ ИСКАТ ПЛЕНЦИ

452

Анонимен

преди 11 години

sram i pozor za bg premier da govori taka absolutno neyvajenie kam tryda na xorata, mn. jalko za vsi4ki balgari.

451

4324

преди 11 години

Много ми е интересно, като дойде Доган и Станишев на власт, какви комантари ще четем. :)

fallback