Цветан Цветанов Снимка: БТА
fallback

Вече е изведен ДНК профилът на терориста самоубиец, взривил автобус на летището в Бургас. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„ДНК профилът и пръстови отпечатъци са качени в международната база данни, която се обновява на всеки два часа и с нея работят разследващите“, каза Цветанов.

По думите му взривното устройство е избухнало в раницата още на гърба на терориста, без да е била поставена в багажното отделение на автобуса.

Все още не е ясно откъде терористът камикадзе е влязъл в страната ни.

Вицепремиерът уточни, че службите разполагат с „оперативни находки”, от които правят изводи за няколко държави, в които атентаторът е пребивавал. Той обаче отказа да конкретизира броя и самите държави, а дори и континента, на който се намират.

Oще по темата
По-рано през деня Цветанов съобщи, че камикадзето е бил у нас не по-малко от четири и не повече от седем дни преди атентата. Той е на около 36 години и изобщо не е будел подозрение, тъй като изглеждал като турист.

Вече са разпитани голям брой свидетели, които са дали ценна информация за действията на терориста, посочи още министърът.

Все още не е ясен и видът на взривното вещество и не може да се каже дали той е от България или от друга държава.

Всички веществени доказателства ще бъдат транспортирани до София, където при специални лабораторни условия и техника ще се обследват подробно. Ще се работи и в нощните часове, каза вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

230

Анонимен

преди 11 години

Какви пръстови отпечатъци бе? Не беше ли Боко, който вчера обясняваше, че баш на него му е най-пределно ясно защо няма и не може да се вземат пръстови отпечатъци. Тия пак я подкараха през просото, даже не си координират приказките помежду си.

229

Анонимен

преди 11 години

Не знам дали си спомнят някои за атентатите в Испания , и че там загинаха и българи.Те нямат такава голяма тежест обаче в сравнение с тоя у нас, защото обстановката не беше назряла съвсем.Гледам новините по немските телеграфни агенции, телевизии и въобще тяхната преса и не мога да се побера в кожата си от яд, че някакви *** ще използват точно нас и случаят на "Сарафово", за да подкладат 3-та световна война.Сарафово-Сараево-все поводи, за да се прокарат нечии асимилаторски политики.

228

Анонимен

преди 11 години

Че и с главни букви пишат неграмотниците...

fallback