Волен Сидеров. Снимка: архив Булфото

Оставките на вътрешния министър Цветан Цветанов и външния министър Николай Младенов поиска лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

По думите му именно те носят политическата отговорност за атентата на летище "Сарафово" в Бургас срещу израелски туристи.

Още по темата

Според Сидеров Цветанов е виновен за липсата на адекватни мерки за сигурност. Лидерът на "Атака" пък вини Николай Младенов за това, че води неправилна и небалансирана външна политика. Като подкрепа на твърдението си Сидеров припомни подкрепата на външния министър за сирийската опозиция.

Националистът поиска и оставката на председателя на парламента Цецка Цачева, но не заради атентата.

Причина за недоволството на Сидеров стана фактът, че днес в пленарната зала не беше пусната за гласуване декларацията на "Атака" за атентата.

Депутатите днес излязоха с декларация, която осъжда терористичния акт у нас. Документът беше подкрепен от националистите, но те бяха единствената партия, която не се включи сред вносителите.

Те изготвиха отделна декларация, но Цачева обясни, че тя не може да се гласува днес, защото трябва да мине през отговорните комисии.

Сидеров веднага обвини Цачева в двоен стандарт. По негови думи тя не ръководи по правилата работата на Народното събрание.

Според него в приетия документ трябва да се вкара и понятието "ислямски тероризъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase