Цветан Цветанов Снимка: Reuters
fallback

МВР разполага с данни, че атентаторът камикадзе, който взриви автобус на летището в Бургас, е стоял в България не по-малко от 4 и не повече от 7 дни. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на брифинг на летището в Бургас.

"Не можем да изключим възможността за логистична подкрепа, оказана от българска територия", коментира МВР шефът.

Той припомни, че мъжът камикадзе е бил с фалшиви документи в България. По думите на Цветанов атентаторът е мъж на около 36 години.

Мъжът камикадзе по никакъв начин не е могъл да предизвика съмнения на територията на летищния комплекс. Влязъл е с голяма раница на гърба, не се е различавал от останалите туристи, разясни Цветанов.

Той призова гражданите, които имат информация или познават мъжа камикадзе, да се обадят в най-близкото поделение на полицията.

В момента се извършва ДНК експертиза на останките от тялото му, каза вътрешният министър и добави, че такава процедура се прави и на загиналите на място при взрива. 

"В момента огледите продължават и се надявам до 14 часа днес да приключат, а към 18 часа летището да бъде отворено и полетите да бъдат възстановени", посочи министърът.

Всички пострадали при атентата вчера са транспортирани и са кацнали на летището в Тел Авив. 

Мерките за сигурност са повишени навсякъде. От сутринта е имало два обезпокоителни сигнала от граждани - единият за летище Варна, а другият за курорта "Златни пясъци".

"Всичко е проверено щателно, на летището във Варна се е оказал ненаблюдаван багаж с бутилка глюкоза. Към момента не са необходими допълнителни сили, справяме се с ресурса, с който разполагаме", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

205

до 246

преди 11 години

Нали знаете - БОГОВЕТЕ НЕ ГРЕШАТ .

204

Анонимен

преди 11 години

Я бързо всички политици да направят политика на гърба на загиналите! Какво е това - събитието им се поднася на тепсия, а те си мълчат. Само платените ли да се морят да пишат!Гледайте каво прави сър Гей - изказа се немедленно!Все едно той го е направил събитието.а сега да чакаме да ударят и Иран, че да има за какво да пишем.

203

Анонимен

преди 11 години

Защото са тъ*анари-Министър преседател е човек с мко казано съмнително минало,вечно мрънкащ и оправдаващ се снякой друг! Вътрешен министър-физкултурник,завършил ВИФ и то задочно, Предс.на НС простовата женица,завършила Право чрез РАБ ФАК,партийна секретарка,Лъчо Мозъка - постоянно забъркващ се в скандали,Веждито - като се натряска , чупи носове на полицаи и му се разминава , Фидосова -използваща служебното си положение за да ходатайства пред Танов ,за свое протеже и айде ,че нямясто !

fallback