Депутатите приеха декларацията единодушно. Снимка: Булфото
fallback

Народното събрание единодушно осъди терористичния атентат на летище "Сарафово" с декларация, прочетена от председателят на парламента Цецка Цачева.

Документът беше подкрепен от 156 депутати от ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, Синята коалиция, "Атака" и независими народни представители.

"България е потресена. Парламентът осъжда отнемането на невинни човешки животи и категорично осъжда терористичния акт", се казва в декларацията.

Народните представители настояват институциите да положат всички усилия да разкрият извършителите и организаторите на нападението и те да бъдат изправени пред съда.

Вносители на декларацията са председателят на парламента Цецка Цачева, председателят на парламентараната група на ГЕРБ Красимир Велчев, Ангел Найденов от Коалиция за България, Лютви Местан от ДПС, Йордан Бакалов от Синята коалиция и Яне Янев от РЗС.

"Атака" са изготвили отделна декларация, която обаче няма да бъде разгледана днес. Проектът е предоставен на комисиите, които имат отношения към него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Тодор

преди 11 години

Цялата работа е е нагласена на световно ниво!Сега ще обвинят Иран,хизбула и темподобни измислени племена и групи за да може световният агресор САЩ да влезнат в Иран,да сложат и там ръка на петрол и др.По подобен начин стана с Бен Ладен за Афганистан,сложиха ръка на опиума,така се опитаха и с Виетнам,но там му изядоха главата и то яко! Но с Иран ще видят голям зор тия *** американци,за което се радвам!Иде трета световна война дирижирана от Мосад,ЦРУ и другите служби.Само руснаците не дават ***!

40

Анонимен

преди 11 години

Оставаше и да го похвалят!

39

Анонимен

преди 11 години

1. Камикадзето в багажното ли се е заврял с багажа ?!1?1?!!?1?2. За по - малко от 2-3 часа чак САЩ реагираха.3. за по малко от 12 часа изневиделица дойдоха 4 на НАТО кораба и акостираха във Варна...4. Веднага и без никакви условия и доказателства Иран е виновен и поръчител ?!5. Щом има шофьорска книжка в него значи има и снимка - ДАЙТЕ НЕЯ ДА ВИДИМ ЛИЦЕТО, А НЕ ОТ ТАЗИ КАМЕРА.6. КОЕ "КАМИКАДЗЕ" ИЗОБЩО НОСИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ В НЕГО ?!7. Бил е в България между 4 и 7 дни. Как е влязъл тук ?!..

fallback