Снимка: Impact Press Group
fallback

Депутатите от ДПС Ахмед Доган и Делян Пеевски остават рекордьори по отсъствия от заседанията на парламента и през юни.

Справката на Народното събрание сочи, че двамата не са дошли на нито едно от общо 16-те заседания на депутатите през миналия месец.

Двамата са пропуснали и всичките 75 пленарни заседания на парламента за първото шестмесечие на годината.

Трети по отсъствия от работа за юни е депутатът от "Атака" Николай Пехливанов, който бе кандидат за кмет на София. Той е пропуснал осем от заседанията на парламента.

Четвърти по неизвинени отсъствия за миналия месец е ГЕРБерът Красимир Петров, който е изтървал четири заседания на депутатите.

От администрацията на парламента обясняват пред в. "Труд", че по правилник, когато народен представител пропусне заседание, от възнаграждението му се удържа сумата, която би получил, ако участва в него.

Така на практика депутатите, които не ходят на работа, не вземат заплати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

страшно е, ей

преди 11 години

Какъвто и да е правилникът на НС, никой не го бръсне за слива и не го изпълнява! Точно, както става и с много съдебни решения. По правило, протестираме СРЕЩУ лобистко законотворчество или ЗА неизбирателно прилагане на закони. Но, изглежда трябва вече групово от улицата да въдворяваме изпълнението на някои закони.

26

Мишо

преди 11 години

Депутатите, които не ходят на работа, не вземат заплати и с това ще им се накривят шапките! Трябва за неизвинено отсъствие от работа над 3 дена да настъпи незабавно УВОЛНЕНИЕ!

25

Анонимен

преди 11 години

Моля редакторите да ни занимават с тези други *** само когато ги опандизят дефинитивно!И да не им показват снимките, че сме ги гледали достатъчно, отврат!

fallback