Заплатите няма да намаляват. Снимка: архив Булфото
fallback

Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов беше категоричен, че доходите на служителите в държавната администрация няма да намалеят след влизането в сила на новия Закон за държавния служител.

Той уточни, че това няма как да стане, защото разходите за заплати не са намалени. По думите на Горанов спад в доходите могат да имат само служителите, които са ”си клатили краката”, защото те няма да получат допълнителното възнаграждение, което се изчислява веднъж на три месеца на база добре свършени задължения.

Зам.-министърът беше категоричен, че оценяването на служителите ще бъде абсолютно обективно и промяната в начина на заплащане е положителна промяна.

От 1 юли заплатите на работещите в Агенцията за социално подпомагане ще се повишат с 20%, съобщи Владислав Горанов след редовното заседание на Министерския съвет. На него се е взело решение да увеличи с 4% разходите за персонал в Министерството на труда и социалната политика.

По думите на Горанов АСП е свършила много работа в началото на годната заради наводненията в село Бисер и земетресението, което разтърси Западна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

към 32

преди 11 години

Може ли да ме открехнеш каква е тая корупция осъществявана от социалните работници? Аз работя в тази система вече 20 години и не съм открила начин да се облажа! Боже, колко съм глупав! Вместо да вземам, поне 10-15 лв. месечно лични пари харча давайки ги на социално слаби - я да купят лекарство на детето, я да си платят билета за връщане на село, я защото припадат пред мен от глад. А според теб имало начин да се корумпирам. Много ти се моля, подскажи ми го!!

29

социален работник

преди 11 години

Към 13: След като не знаеш какво работят какво коментираш?!? Не е проблем да се запознаеш - прочиташ кои закони прилагат, изчиташ ги и след това отиваш в приемната на най-близката Дирекция и наблюдаваш от 9.00 сутринта до 17.30 вечерта. Така ще придобиеш поне най-елементарна представа. След това случайно влез в работните им помещения за да видиш в какви условия работят, пък ако искаш помоли да те вземат и на посещение на адрес и в края на деня вече би могъл и да се искажеш какво и как го работ

28

ом

преди 11 години

*50% от чиновниците имах предвид

fallback