Министър Рашидов. Снимка: архив Булфото
fallback

"Колкото и добро да се опиташ да направиш, винаги един трябва да има виновен. Никога не съм видял в живота си някой да се е самообвинил. Винаги властта е виновна за всичко. Живеем в страна, където "мерси" няма да има.

Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира пред Дарик протестите срещу приетите промени в Закона за горите.

Oще по темата

"Демокрацията не са крясъци, демокрацията е диалог. Аз смятам, че достатъчно е мъдро правителството да седне да има диалог. В диалога трябва и двете страни да имат своите позиции. Ние първо крещим, а след това искаме да ни чуе някой", смята той.

Министърът не вижда какъв е проблемът да се проведе диалог между властта и екоорганизаците и ако той не роди реален резултат, тогава крайна мярка да е викането, "а ние първо викаме", обясни позицията си Рашидов.

"Тази истерия трябва да е балансирана, за мен това е една истерия, винаги политически се яхва всичко. Правителствата са затова да идват и да си заминават. И то така става на всички избори", изтъкна още той.

Министърът обаче отказа да коментира подробно уличното недоволство на гражданите и мненията, които се появиха в медиите, че протестите били срещу политиката и управлението на кабинета "Борисов".

"Аз бих предпочел България да се развива все повече и по-добре в така форма, от която тя трябва да ползва дивиденти и за себе си. Светът и обществото трябва по някакъв начин да приемат България като една привлекателна страна. В Банско като има писти, да не би да няма гора", лаконичен беше Вежди Рашидов.

По думите му парите са в туризма, затова и страната ни трябва да стане една модерна туристическа дестинация.

"Имаме земя като слънце, имаме море, реки, имаме планини. Ако ние не бъдем разумни да развием това, което ще храни обществото - какво лошо има като дойдат хората да се пързалят на Витоша, да напълнят хотелите, да закусват, да обядват. Това са все пари, които се оставят, нали", попита още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

214

Анонимен

преди 11 години

Първо приемаме закон тихомълком, без диалог, а като дойде истерията, тогава диалог??? Странно извратена логика, диалогът трябва да е преди приемане на който и да било закон. Така че Вежди да замълчи. Пък и никак не е работа на министъра на културата да коментира!!!

213

топала

преди 11 години

фес гледай си българската култура остави протестиращите на мира

212

муспи

преди 11 години

Това на снимката разсъждава - *** народ, слаба държава!

fallback