Дилма похапва българска питка по време на посещението си в Габрово през октомври м.г. Снимка: архив Булфото
fallback

План за активизиране на двустранните икономически връзки са съгласували президентите Росен Плевнелиев и Дилма Русеф по време на срещата си в Рио де Жанейро на третия ден от Конференцията на ООН за устойчиво развитие "Рио+20".

Изпълнението на плана ще започне с посещение на бразилска делегация, която да набележи секторите и възможни проекти, привлекателни за бразилските инвеститори.

Oще по темата

Бразилските представители ще проучат на място и възможностите за участие в реализацията на бъдещия технологичен център "София тех парк".

Президентът Плевнелиев покани Бразилия и за стратегически партньор на България в областта на земеделието и производството на храни.

Държавният ни глава представил и основните макроикономически показатели на България в момента и посочил, че страната ни е единствена в Европа, чийто кредитен рейтинг се повишава в условията на криза.

Президентът Русеф пък се ангажирала в близките месеци да изпрати представители на правителството и на бразилския бизнес в България, за да проучат на място възможностите за стартиране на съвместни проекти и на смесени предприятия.

Пред Плевнелиев Дилма Русеф е припомнила и емоционалната си обвързаност с България и определила като вълнуващи спомените си от посещението в страната ни през миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

ДА!

преди 11 години

И ако стане това,нашия Гълъб що да не си доизлежи присъдата като пиколо на входа на парка!? Нещо като пробация да измислят...Да носи куфари по цял ден,така поне полза ще има от него...

68

Позитивен

преди 11 години

Леле, тук има толкова негативни хора с коментари в този сайт, те мразят самите себе си, че са живи. Ако пипнат един акумолатор ще го разредят на секундата от негативност. Как живеят незнам :))

67

Handel

преди 11 години

Да живее световната революция. Понеже си нямаме *** тук, да си внесем чак от Бразилия!

fallback