Сидеров иска оставката на Цачева. Снимка: БТА
fallback

"Атака" обмисля дали да поиска оставката на председателя на парламента Цецка Цачева заради двойния стандарт, който прилага, и тенденциозния отказ да даде думата на опозицията.

Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров по повод отказа на Цачева да му даде думата за лично обяснение към Искра Фидосова.

По-рано днес Сидеров и зам.-шефката на групата на ГЕРБ влязоха в спор заради искането на ДПС да се допусне при необходимост предизборните кампании да могат да се водят на език, различен от българския.

Лидерът на "Атака" обвини управляващите, че не са заявили публично своята позиция и не защитават националния интерес. Фидосова пък го обвини в лъжа.

Oще по темата

Сидеров поиска лично обяснение, тъй като името му било споменато поне три пъти в изказването на Фидосова, но Цачева отказа да му даде думата, което било нарушение на правилника на парламента.

"С това г-жа Цачева прояви двоен стандарт. Вече няколко пъти го прави по отношение на мен и колегите ми и показа, че Народното събрание работи под диктата на премиера. Затова се обърнах към вицепремиера Цветанов – казах му, че по този начин, силово управлявайки, те ускоряват своето падане от власт, своя срив", отсече лидерът на "Атака".

"Щях да кажа на Фидосова, че тя заблуждава и за пореден път манипулира. Тя излезе като отговор на моята критика, че до момента ГЕРБ по никакъв начин официално не реагираха на арогантното антиконституционно искане на ДПС да се води пропаганда на турски език. Защо управляващата партия не излиза с ясно заявление?", попита още Сидеров.

Той обвини Цветан Цветанов, че инициира дела и прокурорски проверки срещу депутати от "Атака".

"Само срещу мен се водят две прокурорски проверки - за книгите ми и заради протеста от миналия май пред софийската джамия за всяване на етническа омраза", посочи още народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 11 години

"НС работи под диктата на премиера!" - това чак сега ли го вдяна Сидеров? Парламент, министерства, президент работи под диктата на Борисов. И най-лошото е, че на никой не му пука.

73

Анонимен

преди 11 години

Хитрец, лъжец и въжеиграч е Волен.

72

fuck off

преди 11 години

davai Volene samo ti 6te o4isti6 tezi prodajnici v BG a vsi4ki tyrci ili smart ili da si otivat v ne6tastnata darjavica boklucite mrasni.........6te glasuvame za teb na sledva6tite izbori

fallback