Кириенко готви нови инвестиции. Снимка: Reuters
fallback

Руската държавна компания "Росатом" е готова да вложи средствата, които бяха освободени от инвестиции в строителството на българската АЕЦ "Белене" в изграждане на атомни централи в Чехия, Великобритания и други страни, заяви ръководителят на компанията Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

"Росатом" е била готова да финансира "Белене" и с над 50% и тези средства няма да отидатза "Козлодуй", подчерта Кириенко.

Ръководителят на руския концерн отбеляза, че руската страна "трябва да балансира всичко - дали е възможно парите да бъдат използвани в Чехия или все пак да бъдат насочени към "Козлодуй".

"Има и други варианти", допълни той, посочвайки Словакия, Унгария и Великобритания, които също планират да построят атомни централи.

На 2 юли изтича срокът за подаване на заявки за устие в търга за чешката АЕЦ "Темелин", уточни Кириенко, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

335

Нянго

преди 11 години

Руснаците да го lапат.Не им щеме ни меда, ни жилото.

334

outsider

преди 11 години

Русия беше готова да инвестира 50% от шената, а другите да ни ги даде като заем. Сега ще си останем и без АЕЦ "Белене" и с милиард и половина изхарчени без възвръщаемост. А не вярвам и в Козлодуй да се построй нов блок. Най-вероятно реактора ще престои докато остареее и накрая ще го продадат за жълти стотинки, както стана с предния.

333

Нина

преди 11 години

Човешкият живот е безценен, българското "злато" /за това злато слушам митове и легенди, но нищо не зная, навярно е поредният мит, да не забравяме, че българия откупва независимостта си от турция през 1913г отново с руски пари/, то не може да компенсира живота на 200 000 загинали руси за свободата на българия.

fallback