Хашим Тачи с българския си колега Бойко Борисов Снимка: БТА
fallback

„Преди години в Косово се избиваха, сега са на масата на преговорите, благодарят за подкрепата на България, първи пускат български компании да инвестират. В същото време - изграждаме прекрасни отношения със Сърбия и се опитваме да станем мост, да помогнем нашият регион по-бързо да се присъедини към голямото европейско семейство“. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с косовския си колега Хашим Тачи.

Ръководството на Косово много стриктно изпълнява всички ангажименти, които е поело към Европейския съюз и НАТО, каза още Борисов. Той отбеляза, че в Косово работят и инвестират български компании, което е похвално.

„Уверих Тачи, че нашите отношения със Сърбия са много братски и толерантни. Абсолютно подкрепяме Сърбия по пътя й към ЕС”, посочи още българският премиер. Той допълни, че България ще окаже максимално съдействие за членство на Косово в Европейската банка за възстановяване и развитие и в ЮНЕСКО.

„Косово е европейска държава и нашата цел е възможно най-бързо да бъдем приети в ЕС“, заяви гостът. По думите му Косово е демократична мултиетническа страна и прилага около 95 процента от плана Ахтисаари.

Той отбеляза, че българският бизнес вече присъства в Косово и отправи покана за още по-активното му включване в различни сфери, между които селското стопанство, енергетиката, минното дело и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Минавам

преди 11 години

Ха! Защо всички коментари са изтрити?

52

murmashka

преди 11 години

Смешното от всичко казано от Бойко не в това което казва а в това че той си вярва.Трагичното е че има такива които му и вярват и възхищават Нима в България има и по-прости от Бойко? В това е трагедията

51

OLE!

преди 11 години

Свети Петър извикал на небето Обама, Путин и Бойко Борисов и им казал: "Момчета, краят на света е през 2013 година. Кажете на хората си!". И ги върнал на земята. Обама събрал конгресмените на САЩ и им казал:"Господа,имам една лоша и една добра новина. Лошата е, че през 2013 е краят на света. Добрата е, че ние ще спасим света!". Путин събрал депутатите на Русия и им казал :"Другари, имам две лоши новини. Едната е, че има Господ, а другата е идва краят на света!". Бойко Борисов събрал българските депутати и им казал: "Господа, има две добри новини. Едната е, че ни приеха на най-високо равнище, а другата е че ГЕРБ ще управлява до края на света!".

fallback