Сидеров обвини управляващите в двоен стандарт при протестите. Снимка: архив, БТА

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини управляващите, че прилагат двоен стандарт при протестите у нас.

Националистите декларираха, че за в бъдеще не смятат да искат разрешение, за да затворят булевард или улица при протест срещу високоговорителите на джамията Баня Башъ в столицата, например.

„Когато партия "Атака" организира свои протести и митинги, улични, ние сме били изключително стриктни и винаги сме спазвали закона. Винаги с уведомление до общината, в законовия срок, със съответното разрешение. Сега вече, оттук нататък, искам да ви кажа, че няма да спазваме такива разрешения, просто ще отиваме и ще запречваме кръстовищата, когато ни хрумне нещо да протестираме", закани се Волен Сидеров.

От „Атака“ коментираха, че мотивите за ветото на президента Росен Плевнелиев върху промените в Закона за горите не са ясно дефинирани, което било в крайна сметка "полувето".

"Под натиска на общественото мнение премиерът Борисов се направи отново на добрия цар, който да върне закона чрез своя подчинен Росен Плевнелиев“, коментира още Волен Сидеров.

Още по темата
Той отбеляза, че Плевнелиев не наложил вето, когато Законът за горите е бил гласуван от депутатите, а чак след като Борисов се срещнал с протестиращите.

„Което говори, че държавният ни глава продължава да бъде несамостоятелен човек, човек на подчинение на телефонна директива от премиера“, коментира Сидеров.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова младите хора, които се организират на екопротести, да внимават да не бъдат използвани политически.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase