Сергей Станишев Снимка: архив, БТА
fallback

Спечелването на следващите парламентарни избори е водеща задача за БСП. Няма член или симпатизант на партията, който да не е сигурен, че това управление води страната до задънена улица. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев в началото на заседанието на Националния съвет на партията.

По думите му управляващите разбиват политическите партии с всички средства и БСП единствена има сила, влияние и авторитет да се противопостави. „Имаме национална отговорност да не допуснем втори мандат на ГЕРБ. Начинът е да спечелим изборите”, категоричен беше лидерът на БСП. 
 
Станишев изтъкна, че БСП вече е в реална предизборна среда, а ГЕРБ се държат като партия, която прави избори. „Всяко тяхно действие е подчинено на изборите. Нямаме никакво време да се занимаваме с нас самите, с вътрешни спорове. Трябва да правим политика”, категоричен беше Станишев. 
 
Лидерът на БСП предложи нов състав на Изпълнителното бюро на партията от 23 души. Участници в пленума коментираха, в проектосъстава на бюрото липсват привърженици на Георги Първанов. 
 
Станишев предложи да има четирима заместник-председатели на бюрото - Георги Пирински (публични политики), Янаки Стоилов (партийна деност, идейнополитическа работа, местна власт и местни политики), Евгений Узунов (коалиционна политика и връзка с гражданското общество), Димитър Дъбов (работа със структурите на партията). 
 
Лидерът на БСП предлага Антон Кутев да запази поста си секретар по комуникация и медийна политика, а евродепутатът Кристиан Вигенин е номиниран за международен секретар. 
 
За секретари са номинирани още Бойко Великов (кадрова политика и обучения), Катя Николова (изборна дейност) и областният председател на БСП във Варна Красимир Янков (организационна дейност). Бившият кандидат за кмет на БСП в Благоевград Емил Костадинов е предложен за секретар-касиер, а депутатът Ангел Найденов - за говорител. 
 
За членове на ИБ са номинирани - председателите на градските организации на БСП във София и Варна Анна Янева и Борислав Гуцанов, лидерът на обединението на ветераните в БСП Владимир Топенчаров, досегашният международен секретар Деница Златева, бившата кметица на Смолян Дора Янкова, евродепутатът Илияна Йотова, бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков, депутатът Михаил Миков, местният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, председателят на БСП в Плевен Любомир Петков, председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев.
 
Станишев номинира за член на бюрото и заместник-кмета на Перник Станислав Владимиров, който да отговаря за политиката за младежта.
 
Лидерът на БСП отбеляза, че това бюро поема отговорността да изведе партията към изборна победа. Всеки човек в него поема и лична отговорност и в голяма степен си слагаме главата в торбата, отбеляза той.
 
Според него трябва да се даде нова динамика на организационната дейност, а кадровата политика трябва да бъде една от водещите. 
 
 „Нужна е силна работа на терен. Ще очаквам всеки член на ИБ да се ангажира с работа в областите, за които ще отговаря”, заяви още Станишев. 
 
Новото Изпълнително бюро трябва да бъде избрано днес от Националния  съвет на БСП. Гласуването ще бъде
тайно. На пленума присъства и Георги Първанов, който е член на Националния съвет на БСП. 
Oще по темата
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

400

nothanks

преди 11 години

samo ne komunqgite ili pak DPS samo tva ne

399

pimpalicious

преди 11 години

Няма член или симпатизант на партията, който да не е сигурен, че това управление води страната до задънена улица.Мисля, че няма жител на тази страна, който да не е сигурен, че под диктатурата на ГЕРБ, държавата отива на пълен крах. Само се замислете за целия този парад, на който сме свидетели до какво ще доведе след някоя и друга година, когато например вместо да изнасяме енергия, ние ще трябва да внасяме от съседите, само и само да обслужим американските интереси...

398

wilhelm mohnke

преди 11 години

Абе не знам за болшевиците, ама мутромилиционерската банда ГЕРБ е вредна за България!!! По-вредна дори и от станишев!!! Който не го е разбрал е *** и много скоро ще си бие главата в стената!!! А истината е, че трябва да внесем управници! Тук останаха само крадци, *** и алитерати! Малкото умни хора не искат и да чуят за политика, защото знаят, че на световните началници им трябват *** ***!!! Нооо- не остана много време. Като се срине ЕС и всичко ще си дойде на мястото!!!

fallback