Снимка: БТА
fallback

От този месец възнагражденията на работещите в центровете за спешна медицинска помощ в страната ще бъдат увеличени с 18 на сто, след като възнагражденията там не бяха променяни от 2008 г., съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

С приетото днес постановление Министерският съвет утвърди и съответната промяна в бюджета на здравното министерство, с което се осигуряват необходимите средства.

Промените ще са за сметка на намаляването на капиталовите разходи на здравното министерство, при спазване на утвърдената бюджетна рамка за 2012 г.

Увеличението ще излезе на бюджета 6 504 284 лева от юни до края на годината. С тези средства ще се увеличат възнагражденията и ще се покрият и задължителните осигурителни вноски от работодателя.

С увеличението на заплатите на спешните лекари, здравният министър Десислава Атанасова изпълнява едно от обещанията си в началото на мандата си.

С увеличението на възнагражденията в системата на спешната медицинска помощ ще се подобри качеството на медицинските услуги, извършвани от центровете за спешна медицинска помощ като по този начин ще могат да бъдат привличани лекари със специалност и квалифицирани медицински специалисти.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 11 години

Виж какво *** фелдшерю да си учил. КАто не си учил мъэлчи ";да не останеш още по гладен. Твоята работа могат да я вършат м. сестри защо не и парамедици. В провинциалните ЦСМП мед. сестри поставят диагнози и то по адресил. ААА ГРАЖДАНИНО НАЛИ си прегледан!!Откъде да знаеш ти кой те преглждаМнали е дошла спешна. А знаеш ли щче те преглеждат ЕДВАМ завършили МЕДИЦИНА!!!МАЙНАТА ТИ БЪЛГАРЕИНО!!

27

близалка

преди 11 години

В провинциалните ЦСМП се вдигат заплатите на глупавите специалисти с 9%; ако доносничиш може и да вземеш другите 9%. БРАВО НА НОВАТА МИНИСТЪРКА!!!ОБЛИЗА ГЪЗЪТТТ НА НяКОГООО И СИ МИСЛИ ЧЕ ОНЕЗИ В СПЕШНОТО СА ГОЛЕЕЕМИ ГЛУПЦИ!!! Срааам пред РОДИТЕЛЯ ТИ!!?Благодарим ти!!!

26

Анонимен

преди 11 години

100на лева са за докторите,НОооо,те не работят сами,екипа е сестра,доктор и шофьора на линейката,даже по филиалите са само доктора и шофьора,така че сестрата няма да вземе 100лв а около 60лв.а щофьора около 40лв-срам е това,срам.Няма друга държава която да не стимулира тази спешна служба за да не умират хора а тук нашите вдигат 18%вместо 118%

fallback