Димитър Стоянов. Снимка: архив Булфото
fallback

Политическата "ДимКа" на майка и син Капка Сидерова и Димитър Стоянов от днес си има лидер.

Очаквано, след единодушно гласуване на учредителите, начело на Национал-демократическата партия застана Димитър Стоянов.

Oще по темата
"Всички тук вярваме, че можем да направим промяна. Аз искам да променя света, като започна от страната си", обяви в привественото си слово настоящият евродепутат от "Атака"“ и доскорошен съратник на Сидеров в партията му.

Стоянов допълни, че приема поста си като "апостолска мисия",защото по думите му навсякъде в Европа се виждат патриотични политически движения, които излъчват млади лидери.

В управителния орган на партията влизат седем души, сред които председателят, майка му Капка Георгиева, Десислава Кочовска - дъщеря на Вера Кочовска, двама настоящи и независими депутати Петър Хлебаров и Борислав Стоянов, Величка Христева - председател на Асоциацията по фехтовка, и юристът Чавдар Стоянов.

За символ на новата партия бе избрана птицата феникс.

До новата формация се стигна, след като в "Атака" избухнаха скандали с пълна сила. Сагата започна, след като Димитър Стоянов поиска оставката на Сидеров.

Възникна и спорът кой иска да превземе партията – депутатката Деница Гаджева, за която се твърди, че е в близки отношения с лидера на "Атака", или Капка Сидерова, която вече се раздели със Сидеров.

Паралелно със семейните трусове "Атака" остана само с 10 депутати в Народното събрание, което е минималният брой за парламентарно представителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 11 години

Не се интересувам от Атака но това което направи Волен за Стоянов някой да ми го направи аз никога не бих се обърнал срещу него. Както се вика "храни куче да те лае".Той получава хиляди евро като евродепутат при положения, че никой не го познаваше и е там само благодарение на Волен Сидеров.Освен това Митко за нищо не става да си го признаем. Освен да ръси обиди в европейският парламент към роми и евреи...

89

Махмуд

преди 11 години

Ако сложи перука и червило минава за женичка.

88

Живко

преди 11 години

Айде още една *** на клона. Едва след гласуването Димитър Стоянов разбрал къде се намира, а гласуващите какво са направили.

fallback