Становище на ЕС е, че е необходима основна реформа в съдебната система в България. Снимка: архив, Reuters
fallback

Становището на Европейската комисия остава напълно непроменено - както сме заявили вече пред българските власти, има необходимост от основна реформа в съдебната система в България, като се започне от Висшия съдебен съвет /ВСС/.

Това заяви на пресконференция говорителят на Еврокомисията Марк Грей в отговор на въпрос, свързан с процедурата за избор на следващия ВСС, цитиран от БТА.

Оценяваме това, че българското правителство осъзнава като най-добър варианта за пряк избор на членовете на ВСС, добави той. Нашият анализ е, че остава едновременно постижимо и желано преминаването към пряк избор на следващия ВСС наесен, на принципа един човек - един глас, заяви Грей. Много се надяваме,
че това ще бъде подходът на българските власти, отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

T.N.T.

преди 11 години

ES DA SI GLEDAT RABOTATA,NIE SADEBNA SISTEMA NQMAME,A TE,KATO IMAT DA SI Q GLEDAT.NIE KRADEM I UBIVAME PO G%CEVATA SISTEMA "O RODINU,O LILIPUTINU"I...QKI PROCENTI !!!...

18

T.N.T.

преди 11 години

EVROPA IZKA--KREMAL MAL4I,ASE SLU4VA TOVA,KOETO "MAL4I"KREMAL.JIVOTINSKI STRAH,NARE4EN PARTIINA DISCIPLINA...

17

аха

преди 11 години

Ами да си настоява... При ГЕРБ и всички, които се изредиха на властта до сега, това няма да се случи.Първо, нямат достатъчно акъл за реформи, защото да са послушковци не им трябва учение.Второ, нямат желание за реформи, защото здраво-държащият големия кокал е техен символ за преуспял политик. Трето, нямат морал, защото харесват чалга, силиконки, мутри и прочее *удохотворени* екземпляри...Да спрат да демагогствуват и да си ходят при офшорките и крадените пари, ще се оправим без тях !!!

fallback