Борисов и Путин обсъдиха задълбочаването на взаимодействието в енергийната сфера. Снимка: архив, Reuters
fallback

При тази стагнация в Европа нашето сирене няма да се продава във Франция или нашите плодове и цветя - в Холандия, затова трябва да се обърнем към Изтока и там да развиваме пазарите си. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел по повод днешния си телефонен разговор с руския президент Владимир Путин.

По-рано от пресслужбата на Кремъл съобщиха, че двамата са разговаряли по енергийни въпроси. Разгледано е и как върви реализацията на важния за двете страни проект за изграждането на българския участък от газопровода "Южен поток".

"Темите бяха газопроводът "Южен поток", цената на газа, преговорите по приключването на сметките по новопостроения ядрен реактор - колко пари, какво е платено, какво е поръчано, търговският обмен - това е много важно за нас, защото сме твърдо на запад, в НАТО и ЕС, но парите и пазарите са ни главно на изток", разясни Борисов, цитиран от БТА. 

Той уточни, че руските и българските експерти работят много, спорят, предоставят се много искания за плащания, които нашата страна не е потвърдила. Малко трябваше да ги успокоим в претенциите хората, които преговарят, с един подобен разговор, добави премиерът. Всички сме загрижени и за събитията в Сирия, всеки разговор минава и през тази тема, допълни той.

В съобщението на руската пресслужба се казва още, че Путин и Борисов са "изразили задоволство от интензивността на руско-българските контакти на всички равнища, подчертали са важността на неотдавнашната визита в България на патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил".

Състояла се е конструктивна размяна на мнения по широк кръг от въпроси от двустранния дневен ред, включително търговско-икономическото сътрудничество, с акцент върху задълбочаване на взаимодействието в сферата на енергетиката.

В Кремъл са отбелязали, че "е била изразена готовност за укрепване на традиционно приятелските отношения между двете страни".

Путин и Борисов са обсъдили също редица актуални международни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

197

T.N.T.

преди 11 години

DO 249"SETI SE..."JALKO !!!...

196

дядо

преди 11 години

румене руменетука те четат няма и една торба хорачиста загуба на време е българина е толкова *** че немаже да се отдели от чалгата и бирататова дето го чешат по корема кат прасе пред заколениеама работлив ама умен ама имал 15 века държава си чисто гъделичкане на лумпенизирано населениетак че верно пишеш но няма кой да чете пък и ако го прочете едва ли ще вдене че всеки ден го опъват катомагистрална ***

195

tyno

преди 11 години

гербажии гола вода сте ама няма една свясна партя само валери симеонов може да оправи нещо само по скоро да идват тези избори .крадете здраво защото нямате много време

fallback