Снимка: БТА
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне тази вечер с хората от Перник, които пострадаха най-силно от днешното земетресение с магнитуд между 5.8 и 5.9 по скалата на Рихтер.

Епицентърът на труса беше само на 9 километра от Перник.

Очаква се той да пристигне града съвсем скоро. На място го очакват градоначалникът Росица Янакиева и областният управител Иво Петров.

Родители на зрелостници и ученици от 7-ми клас също очакват премиера. По-рано беше взето решение матурите и изпитите за външно оценяване след 7-ми клас да се проведат утре в Перник въпреки труса.

Родителите недоволстват срещу това решение. По техни думи децата им са в шок и не са способни да се явят на изпит, който решава бъдещето им, предаде БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

T.N.T.

преди 11 години

DO 93...I WSE SE PITAM,AKO PROU4VANETO BE6EIZVAR6ENO OT GAZPROM,KAKVO SEME6TE6E DA ZASMU4E6!?...

60

сеизмичен шистов газ

преди 11 години

Федерален доклад в САЩ твърди, че зачестилите земетресения в щатския среден запад се дължат на масовото сондиране на нефт и шистов газ (.seismosoc.org/FMPro , watershedsentinel.ca/content/does-gas-fracking-cause-earthquakes р globalpost/dispatch/news/regions/americas/united-states/120406/us-earthquakes-oil-and-gas-production-midwest). Това не е първото подобно научно съобщение. Подобни изследвания бяха извършени и във Великобритания след първите сондажи за шистов газ и няколкото силни земни труса, последвали фракинг-а. (bbc.co.uk/news/uk-england-lancashire-15550458). Разбира се противниците на твърдението, (най-вече от добиващите компании) твърдят, че доказателствата са по-скоро косвени. Фактите обаче говорят друго - през последните 10 години слабите земетресения са се увеличили 2 до 3 пъти в районите с най-интензивно проучване. "Годишният брой на леките трусове в периода 1970-2000г. е бил около 21 на година. В периода на първата вълна на проучване и добив 2001-2008, броят е скочил на 29, а през последните 3 години скокът е главоломен - 2009-та - 50, 2009 - 87, 2011 - 134......". (.seismosoc.org/FMPro)

59

Анонимен

преди 11 години

ТОВА ПРОСТО ДЕБЕЛОВРАТО *** НА СНИМКАТА , ЗА ЧИЙ ДЕДОВ Е ХОДИЛ ДА ДОСАЖДА С ТЪПОТИИТЕ СИ ПРИ УПЛАШЕНИТЕ ХОРА НА УЛИЦАТА.И ДА МИ ГОВОРИ КАК ТОЙ ДЪРЖАЛ ВСИЧКО ПОД КОНТРОЛ, СЯКАШ ТОЙ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА ПРИРОДНИТЕ БЕДСТВИЯ С ПРОСТОТИЯТА СИ В ТЪПАТА КРАТУНА

fallback