Посланик Арамаз. Снимка: архив, Булфото
fallback

На язовир Тунджа между Турция и България ще бъде изградена водноелектрическа централа, съобщи във Варна посланикът на Анкара у нас Исмаил Арамаз, който се срещна с кмета Кирил Йорданов.

По думите му с построяването на ВЕЦ-а ще бъде ангажирана частна компания.

Дипломатът каза още, че в сряда предстои среща между две газови компании от двете страни, на които ще се коментира изграждането на интерконекторната газова връзка.

Oще по темата

Според посланика разговорите ще бъдат основно за техническите параметри на проекта. Арамаз посочи, че тези въпроси са сложни и предполагат сериозни финансови разходи.

Само преди дни, по време на визитата на турския и катарския премиер у нас, премирът Бойко Борисов коментира изграждането на интерконекторната газова връзка с Турция, като я определи като далеч от реалността.

Борисов посочи, че това се дължи на факта, че Турция може да даде газ на България само при критична ситуация.

"Катар на свой ред продава газ само в региони, където има свои пазари. Нашият не е един от тях", разясни той.

По думите на Борисов това, което сега може да се направи, е да се работи по проекта "Южен поток", където стратегически партньор е Русия.

И България, и Турция си партнират, след като част от трасето ще мине през турската територия, обясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

2

преди 12 години

po referenduma se vijda mantalitete na balgarina i kolko pari struva.v4era revyahte 4e tur4ina ne 6te da vi dava gaz a dnes revete za6to vi dava ,iska da vi zarobva,po dobre nikoy ni6to da ne vi da va,vie edni drugi 6te se izyadete ot glad i mafiyotskite pravitelstva 6e vi dovar6vat.

95

Йоанна

преди 12 години

Идеята за съседски взаимоотношения с Турция би била добра, но само при условие, че Българиа е икономически силна и независима и зад гърба си има 250 000 армия, Както преди При сегашното положение е по-добре да се издигне стена между двете и да се внимава тя да не се преминава. На времето Иван Шишман даде сестра си Мара на турския султан за да има мир, но видяхме какво стана в продължение на 5 века. Не пускайте турците в България! По-добре бедни, но свободни! Останалото са си наши вътрешни работи

94

Чук

преди 12 години

Това е поредното национално предателство и престъпление сращу България. И така, турците ще ползват наши води, язовир и вец, които ще строи и подържа бедния ни народ. Е, това ако не е престъпление за разстрел, не знам какво още трябва да се случи!

fallback