Станишев търси из тълпата Кадиев. Снимка: БТА
fallback

Все още няма яснота кой ще е новият лидер на БСП. До късно снощи продъли гласуването на 48-я Конгрес на столетницата.

Очакват се резултатите от гласуването да бъдат съобщени в началото на неделното заседание на партийния форум, около 9 часа.

За председател на БСП останаха да се борят две кандидатури - на Георги Кадиев и на Сергей Станишев.

Oще по темата

Основният съперник на досегашния председател - Георги Първанов си направи самоотвод. Мотивът му - да не разделя партията. Първанов коментира пред журналисти, че по време на закритата част на дискусията, основният мотив бил промяна, но конгресът не е готов сега тя да се случи.

"Казах сериозни думи за промяната, за необходимостта от дълбока организационна, идейна и политическа промяна. Очевидно, че Конгресът не е готов за такава промяна, тя се отлага, така че няма нищо по-естествено от това да се оттегля", обяви експрезидентът.

Попитан какво ще прави след заседанието на Конгреса, Георги Първанов каза, че ще продължи да си върши работата като редови социалист.

"Вие не ме познавате, ако мислите, че мога да преча на централното ръководство. Ще работя с основните партийни организации и с общинските", добави той.

След оттеглянето му от лидерската битка, самоотвод си направи и Драгомир Стойнев като кандидат за председател на БСП.

Самоотводи си направиха и останалите 30-ина кандидати за председателския пост на левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

anonimus

преди 11 години

ae cherveni bokluci . kakyv e toa laluger na snimkata ahahahahah , pak ne e mogul da si obrysne mustaka

35

до 28

преди 11 години

И с какво и им се противопоставя и каква може да е тази алтернатива БСП да говорят популистки че като доидат ще оправят България то се видя какво става в Гърция и те като Станишев обещаваха и вдигаха ама сега си плащат даже и данъците им вдигнаха и какво ли още не им вдигнаха.Аз не съм чул едно нещо да каже Хамстера че да се хареса на хората само гледа как да завърти някой интрига или да оплюе Герб ама той само това си може.

34

Анонимен

преди 11 години

Станишев остава, Доган остава, Борисов остава, Костов остава - значи и циркът остава същия и няма начин нещо да се промени. Другари, трябваше да сложите първата тухла на един нов бардак, че в стария не се живее вече! Да сте живи и здрави! Само не се чудете защо хората избират недоразумения като Борисов и Сидеров - просто хората нямат избор!

fallback