Сидеров пак се разпени заради Ердоган. Снимка: архив Impact press group
fallback

“Атака“ иска отчет от премиера Бойко Борисов за срещата му с турския му колега  Реджеп Тайип Ердоган, заяви в декларация о парламентарната трибуна лидерът на партията Волен Сидеров.

Националистите заявиха, че посещението на Ердоган е било пазено в тайна и от Министерския съвет са отказали да им дадат информация с мотива, че това било класифицирана информация.

Днес в резиденция “Евксиноград“ във Варна ще се проведе среща между премиерите на България, Турция и Катар.

Министър-председателят и мистър на външните работи на Катар Шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани е в страната ни от вчера заедно с официална делегация, а Ердоган пристигна днес.

Според Сидеров посещението на турската делегация има за цел прокарване на политики, които са в интерес на Анкара, но не и на България.

Лидерът на “Атака“ определи политиката на държавната ни като “васална“. Той припомни посещението на Бойко Борисов в Турция, когато при пристигането си в Анкара премиерът поздрави на турски език.

Сидеров отново определи постъпката на премиера като “срамна“.

По думите му Турция от много години иска да се построи язовир в долното течение на Тунджа, за да обслужва своите интереси.

Според Сидеров самият външен министър Николай Младенов преди две години бил казал пред парламентарната комисия по външна политика, че България няма никакъв интерес от този язовир.

Ако става дума за доставка на газ през Турция, трябва да е ясно чий ще бъде този газ, колко ще плащаме за него, а не само така повърхностно и с пиар ефекти да се говори, че ще диверсифицираме доставките, заяви Сидеров.

Вчера по време на брифинга след срещата на българския премиер и катарския му колега Борисов коментира, че основните теми на срещата в “Евксиноград“ ще са изграждането на интерконекторна връзка с Турция за доставка на природен газ от Азербайджан, както и проблемите в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

nito

преди 11 години

na tozi o6te li nqkoi nemue teglil kur6uma

111

Анонимен

преди 11 години

щом ни управляват политици с лява резба ще бъдем в това положени .

110

Анонимен91

преди 11 години

Заминавай за Турция!

fallback