Снимка: архив Reuters
fallback

Потребителските цени през април са се повишили с 0,2% спрямо март, съобщи Националният статистически институт. На годишна база ръстът в цените се запазва на нивото от март – 1,7%.

Най-много са поскъпнали през април цените на облеклото и обувките (+4,2%), а най-силно са намалели разходите за свободно време, развлечения и културен отдих (-1,6%).

Цените на лекарствата и другите фармацевтични продукти са се покачили с 0,1% през месеца,  на лекарските услуги са се повишили с 0,2%, а при стоматологичните не се отчита изменение.

През април цените в т. нар. малка потребителска кошница (100-те най-необходими стоки и услуги) са се понижили с 0,1%, а от началото на годината поскъпването е с 1,8%.

Цените в малката кошница са се изменили спрямо предходния месец, както следва: хранителни продукти (-0,2%), нехранителни стоки (-0,3%) и услуги (+0,6%).

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

анонимен

преди 11 години

сега и търговците ли решиха да се облажат чрез умишлени слухове? ех трепане и пак трепане ще я оправи тази държава..това алчно племе само прясна пръст го оправя

5

gfr

преди 11 години

чудесно!

4

Стършел

преди 11 години

До уважаемите пишещи статиите в сайта: ....извинявайте ами Вие за минало свършено време да сте чували, какво е това заглавие "Облеклото и обувките поскъпват през април"!? Април тази година мина!!!!!!!

fallback