Премиерът Борисов нямал вина за изчезването на Галеви. Снимка: архив, Булфото

Правителството няма никаква вина за изчезването на Братя Галеви, коментира премиерът Бойко Борисов казуса с "изпаряването" на двамата бизнесмени.

"И съдиите, и прокурорът са можели да поиска задържането им. Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система? Съжалявам, че трябва да ви го кажа", добави раздразнен Борисов.

Още по темата

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им на 3 май. Те трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

От вчера Братя Галеви са обявени за общодържавно издирване, след като съдебна охрана ги издирва безуспешно.

Днес главният прокурор Борис Велчев заяви, че е нямало как те да бъдат задържани веднага след окончателното потвърждаване на присъдата, тъй като решението на ВКС е било взето неприсъствено.

Обвинител №1 обясни, че до потвърждаването на присъдата на последна инстанция те се водят невинни до доказване на противното.

Вчера пък вътрешният министър Цветан Цветанов призова осъдените бизнесмени да се предадат и заяви, че няма данни те да са напускали страната. Тази вероятност обаче не беше изключена от МВР шефа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase