Мартин Димитров си иска коалицията с Иван Костов. Снимка: Булфото

Има фактори в държавата, които се притесняват от Синята коалиция, коментира лидерът на СДС Мартин Димитров на пресконференция след Националния изпълнителен съвет на партията.

Според него обаче по-голямата част от избирателите на десницата искат СДС и ДСБ да се явят на изборите заедно като Синя коалиция.

"Моето виждане за явяването ни на изборите е същото", добави Димитров, който отговори индиректно на призива на бившия син лидер Петър Стоянов, който днес го призова да не влиза в коалиция с Иван Костов.

Още по темата

"Аз самият, който 22 години непрекъснато съм гласувал само и единствено с бюлетината на СДС, ако тази година се случи тази коалиция и отидем заедно на изборите догодина, аз си мисля, че за първи път в живота си няма да гласувам", отсече той.

Стоянов допълни, че би му било обидно да даде гласа си за СДС, а той да отиде за Иван Костов.

Мартин Димитров все пак уточни, че има още време и проектът за споразумение между партиите в Синята коалиция ще бъде обсъден на следващото заседание на Националния съвет на СДС, което ще се състои на 15 май в Пловдив.

"На него ще се реши как ще отиде СДС на изборите", посочи и Найден Зеленогорски.

По думите му в споразумението има специална глава за разширяване, в която е залегнало условие разширяването да става с изричното съгласие на двата основни партньора в коалицията - СДС и ДСБ.

Зеленогорски обаче уточни, че преговори извън коалицията за нейното разширяване тепърва ще се водят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase