Валентин Николов. Снимка: Bulphoto
fallback

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На днешното си заседание съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй“ ЕАД Александър Николов.

"Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на централата.

Икономическият министър е припомнил, че основен приоритет в сферата на ядрената политика е удължаването на живота на пети и шести блок на централата с още 15 години.

"Освен отговорност на правителството това е и моя лична отговорност, затова предложих поста да бъде зает от Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позициите си и да преследва цели‘‘, поясни още Добрев.

Валентин Николов беше избран за заместник на Добрев в края на март. Преди това оглавяваше икономическата комисия в парламента.

Още икономически новини от България четете в investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

ime

преди 11 години

а прогнозите за ф. мачове квалификация ли са за ИД на АЕЦ ???

114

Анонимен

преди 11 години

МАХНАХА ГО ЗАЩОТО Е ОТ БЕЛЕНЕ!ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА!БОРИСОВ МРАЗИ ЦЯЛА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ.

113

Стефи

преди 11 години

За сведение на "разбирачите" Николов е добър мениджър и ще се справи и в тази насока. А Вас никой нищо не Ви предлага и плачете. Защо ли?

fallback