Яне Янев нападна Кунева и я обвини в лобизъм на чужда банка. Снимка: Булфото
fallback

Меглена Кунева е нерегламентиран лобист на френската банка "Париба" и чрез нейните лични протекции държавата е взела в особено големи размери неизгодни кредити по време на управлението на Станишев. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването "Факторът Кошлуков".

Според него кредитите на Българския енергиен холдинг в размер на 500 млн. лв., взети от френската банка, са уредени от Кунева.

"Образът й е изваян от определени хора, които дърпат конците в политическия живот вече 22 г.. За да се осъществи поредната политическа измама. Логиката е елементарна - да влезе в парламента с 15 депутати и Бойко Борисов да се съобразява с нея и да не може без нея да направи правителство", каза Янев.

Той смята, че на президентските избори е събрала 500 000 гласа, защото хората нямали друга алтернатива.
 
Справка на TV7, предоставена от Сметната палата сочи, че в качеството си на еврокомисар Кунева не е подавала декларация за доходите си. Тя е посочила в три декларации единствено произхода на парите, с които е участвала в кандидат-президентската кампания.

Яне Янев заяви, че още следващата седмица ще внесе проектозакон, с който доходите и имуществото на всички бивши и настоящи еврокомисари да станат публични. Промяната ще важи и за синдикалните лидери, инспекторите на Висшия съдебен съвет, както и други длъжностни лица, които в момента не са длъжни да дават подобна информация. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Liybov

преди 11 години

Нашумелите соцоилогически проучвания, които групират този или онзи на или извън политическата ладия, са много обезпокоителни. Имам чувството, че врачките от канал 3 се крият зад подобни сондажи и предсказания, но те не са виновни, а онези, които им плащат да раздрънкват изфабрикувани факти. А Кунева не е като да няма средства, с които да си плати за малко PR.

152

palavo_kozle

преди 11 години

Разбира се, че е силно преувеличена, но като повтаряш всяка вече на хората по новините, че според мними социолози тя ще е водеща политическа сила и хората вярват. Това е като 24-ия кадър! Пълна промивка на мозъците:(

151

Kuna Petrova

преди 11 години

За всички ни е видно за кого работи Кунева - Прокопиев. Неговите медии я лансират, той пък очаква да се облажи ако тя влезе в управлението, така както направи по времето на царистите, когато го обгрижваше Шулева. За политически амбиции на Кунева да се домогне отново до кариера в Европа, отново можем да платим ние.

fallback