Бойко Борисов хвана и стика за голф. Снимка: БТА

Посланикът на Македония в София е бил извикан в Министерството на външните работи, като България е изразила протеста си срещу възпрепятстването на нашия посланик в Скопие да поднесе венци пред паметника на Гоце Делчев в града по повод на годишнината от гибелта на революционера. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов по време на откриването на обновено голф-игрище край село Равно поле.
 
Според Борисов по този начин Македония работи срещу себе си, а страната се нуждае от подкрепа за европейско членство.

"Сигурно ще осъзнаят колко е важно да влязат в ЕС. Нямаме по-братски народ, грешка към историята е да им пречим", посочи министър председателят.

Според него действията на управляващите в Македония не им правят чест като добави, че "Те ще дойдат един ден и ще поискат помощ от нас".

На обновеното голф-игрище според Борисов ще могат да се подготвят българските спортисти за Олимпиадата през 2016 г. в Бразилия. Той смята, че е неразумна инвестиция да се строи нов национален стадион, ако публиката от футболни почитатели ще е 200-300 души.

Бойко Борисов преряза лентата на комплекса в компанията на министъра на спорта Свилен Нейков и звездата на голфа Пол Макгинли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase